Setari Cookie-uri

Cum sa prepari placinta cu prune dupa o reteta sanatoasa

Afla care este modul de preparare a placintei cu prune

De reteta rapida de placinta cu prune se pot bucura chiar si incepatorii in arta culinara. Daca tot incepe sezonul prunelor zemoase incearca si tu aceasta reteta pentru a profita de avantajele consumului de fructe. Nu uita ca prunele sunt pline de vitaminele A, B,C si E, necesare mentinerii unui echilibru fizic si psihic, fiind de asemenea o sursa esentiala de fibre, potasiu si magneziu. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii de mai jos pentru a obtine o placinta cu prune delicioasa.

Ingrediente placinta cu prune

  • 1 kg prune
  • 250 g unt
  • 1 pahar si jumatate zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pahar smantana
  • 5 pahare faina alba
  • 2 lingurite otet

Mod de preparare placinta cu prune

Pregatesti tava ungand-o cu unt si presarand faina.

Pentru a obtine un aluat moale trebuie sa:

• amesteci intr-un pahar o lingurita de bicarbonat cu 2 lingurite de otet;
• torni compozitia peste unt si amesteci cu sare, zahar si smantana pana cand se omogenizeaza;
• framanti bine dupa ce adaugi faina pana cand aluatul nu va mai fi lipicios;
• intinzi cu facaletul 2/3 din aluat dupa care il pui in tava

Citește și:

placinta cu prune
Foto: Placinta cu prune, Shutterstock.com

Pentru a obtine umplutura de prune trebuie sa:

• scoti samburii din prune
• tai prunele in cubulete sau felii
• amesteci intr-un bol separat prunele cu faina, zahar si sare

Urmeaza sa pui amestecul de prune in tava, iar deasupra trebuie sa adaugi restul aluatului.
Apoi lasi tava in cuptor timp de 45 de minute pentru a se rumeni placinta peste care vei presara zahar cand va fi gata.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.