Supa crema de ciuperci: fina, catifelata si un gust minunat

Supa crema de ciuperci: fina, catifelata si un gust minunat
Kudika
6 Septembrie 2014

Supa crema de ciuperci este un deliciu culinar numai bun de facut si gustat in zilele mai racoroase de toamna.

Supa crema de ciuperci este o reteta rapida care se poate transforma usor in unul din preparatele preferate, mai ales cand ne este pofta de ceva cald, aromat si gustos. Ingredientele principale in reteta supa crema de ciuperci sunt, dupa cum cred ca ati ghicit, ciupercile, cu atat mai mult daca sunt proaspete. Eu am testat aceasta reteta si pot spune ca am ramas fermecata si a meritat din plin timpul petrecut in bucatarie.

supa crema de ciuperci
Foto: supa crema de ciuperci, Shutterstock

Ingrediente supa crema de ciuperci

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 l de supa de pui sau de legume ( poate fi inlocuita cu apa daca nu aveti supa preparata dar, nu iese la fel d egustoasa)
  • 1 ceapa rosie mai mare
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 g de faina
  • 250 ml smantana pentru frisca sau smantana pentru gatit
  • Sare, piper
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crutoane sau paine prajita

Mod de preparare supa crema de ciuperci

Ciupercile se sterg cu atentie cu un servetel, indepartand eventualele imupuritati si se taie in lamele fine. Nu este recomandat sa spalam ciupercile deoarece ele absorb apa ca un burete, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile.

Se topesc 30 de grame de unt impreuna cu uleiul de masline in oala in care vrem sa pregatim supa. Se taie ceapa marunt si se adauga in oala la calit. Lasam ceapa la calit 4-5 minute, amestecand continuu pana se inmoaie.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam 350 de grame de ciuperci si pastram aproximativ o treime. Calim ciupercile pana se evapora lichidul, amestecand constant, iar dupa 3 minute se adauga faina si se amesteca bine pana acopera toate ciupercile. Adaugam supa sau apa fierbinte si se amesteca. Se lasa la fiert timp de 15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile.

In timpul in care lasam ciupercile la fiert, intr-o tigaie, se topesc cele 20 de grame de unt, se adauga ciupercile ramase si se calesc cu sare si piper macinat 2-3 minute.

In continuare avem nevoie de un blender. Dupa ce au trecut cele 15 minute, supa se paseaza cu blenderul (poate fi blender de mana sau se poate turna intr-un blender fix). Adaugam smantana, sare, piper (eu o prefer mai picanta asa ca folosesc mai mult piper) si ciupercile calite in tigaie.

Taiem patrunjelul marunt si il adaugam peste supa crema de ciuperci pentru a o orna si a-i da o aroma delicata si lingurita de zeama de lamaie.

Supa crema de ciuperci se serveste cu crutoane sau cu paine prajita la cuptor.

Pofta buna!

Foto maine: supa crema de ciuperci, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri