Setari Cookie-uri

Dulceata de smochine, savoarea unica a fructelor exotice

Dulceata de smochine este fina, aromata si cu un gust de vis.

Dulceata de smochine nu este o reteta complicata, se face rapid iar rezultatul este impresionant. Trebuie sa recunosc ca ador smochinele deoarece sunt printre cele mai savuroase fructe. Sunt atat de zemoase, suculente si au o aroma delicata care ma duce cu gandul la soarele arzator din tarile calde. Din pricina concentratiei mari de zaharuri, smochinele sunt consideranta in fruntea celor mai dulci fructe de pe glob dar, totodata, sunt o sursa sigura de potasiu, calciu, fibre, fier si mangan.

dulceata de smochine Foto: dulceata de smochine, Shutterstock

Ingrediente dulceata de smochine

  • 1 kg smochine
  • 500 g zahar tos
  • 100 ml apa
  • Zeama unei lamai
  • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare dulceata de smochine

Spalam bine smochinele, le taiem coditele si le taiem felii. Punem la fiert apa cu zaharul, lasam pana da de doua-trei ori in clocot si adaugam smochinele. Trebuie sa avem grija deoarece atunci cand fierb se formeaza o spuma pe care este bine sa o adunam.

Dupa ce a dat in clocot, adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat apoi lasam dulceata sa fiarba pana incepe sa se lege (in jur de o ora jumatate la foc mic), amestecand din cand in cand in compozitie.

Citește și:

Dupa ce a trecut timpul necesar fierberii, punem cateva picaturi pe o farfurie, iar daca ele capata consistenta si curg mai greu cand se racesc, dulceata este gata. O alta modalitate de a-ti da seama daca dulceata este gata este sa verifici daca bucatelele de smochine sunt transparente.

Transferam dulceata in borcane spalate bine si sterilizate pe care le inchidem etans cu capacul si pe care le lasam apoi la racit.

Dulceata de smochine poate fi consumata la micul dejun, pentru a-ti face ziua mai dulce si mai frumoasa inca de dimineata.

Pofta buna!

Foto maine: dulceata de smochine, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.