Setari Cookie-uri

Laptele de pasare: o reteta rapida si gustoasa

Odata ce vei incerca reteta de lapte de pasare vei obtine un deliciu de care nu te vei satura niciodata!

Vine weekend-ul si vrei sa le pregatesti celor dragi ceva dulce si gustos. Nimic mai simplu! Prepara aceasta reteta de lapte de pasare pentru a-i surpinde pe acestia cu un desert deosebit. Chiar daca reteta de lapte de pasare nu pare a fi complicata, cu siguranta te vei bucura de rezultatul obtinut. Poti incerca diverse combinatii: laptele de pasare merge foarte bine si impreuna cu clatite sau cu chec. Sau de ce sa nu incerci sa il ornezi cu coaja de lamaie sau cu ciocolata rasa?

Ingrediente lapte de pasare

• 5 oua
• 1 l lapte
• 2 plicuri zahar vanilat
• 7 linguri zahar
• 1 lingura faina

Lapte de pasare

Foto: Lapte de pasare, Shutterstock

Mod de preparare lapte de pasare

Dupa ce separi albusurile de galbenusuri, bati cele 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar. Urmeaza sa adaugi si lingura de faina, amestecand pana cand obtii o compozitie cremoasa, omogena.

Citește și:

Intr-un castron bati albusurile, amestecandu-le cu cele 5 linguri de zahar cu mixerul astfel incat sa se topeasca zaharul.

Intre timp pui laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o oala medie ca marime in care sa incapa si norisorii de albus. Pui compozitia obtinuta din albus pe suprafata laptelui cu lingura sub forma unor bulgarasi. Intorci bulgarii de albus de pe o parte pe alta, pana cand se intaresc. Apoi ii scoti, punandu-i intr-o strecuratoare.

Amesteci laptele ramas cu crema de galbenusuri, urmand sa pui compozitia obtinuta pe foc mic. Lasi apoi compozitia consistenta care a rezultat la racit. La final o torni peste bulgarasii de albus, lasand-o la racit.

Pofta buna!

Citeste si:

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.