Ti-ai luat la revedere de la vara, dar nu este cazul sa iti iei ramas-bun si de la vinete, aceste legume minunate care ti-au rasfatat papilele gustative tot sezonul cald, in salate savuroase cu ceapa si maioneza. Vinetele raman in voga si in meniul de toamna, dar imbraca “haine” noi, in retete ceva mai consistente, care devin o sursa grozava de energie in sezonul rece.

Ce manaca vegetarienii de Sarbatori: alternative light la sarmale

Foto interior si prima pagina: vinete cu rosii si branza, Shutterstock

Daca timpul te preseaza, dar pofta de vinete nu-ti da pace, alege calea compromisului in bucatarie cu un preparat savuros, care e gata in maximum 30 de minute: Vinete gratinate cu rosii si branza.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g urda dulce Ricoletka, Koliba
  • 100 g cascaval Koliba
  • 50 g unt Koliba cu continut redus de grasimi
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare
  • piper


Mod de preparare:

Spala vinetele si taie-le felii (fara a le curata de coaja). Pune-le intr-un bol, sareaza-le si lasa-le 30 de minute deoparte, dupa care scurge-le de zeama lasata. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta si prajeste feliile de vinete pe ambele parti.

Tapeteaza un vas termorezistent cu unt, presara pesmetul pe fundul lui si asaza vinetele prajite in el.

Acopera-le cu bucati de urda, sareaza-le si pipereaza-le, apoi asaza cate un strat de felii de rosii pe ele.

Toaca marunt usturoiul si pune-l deasupra rosiilor, apoi rade cascavalul si adauga-l din abundenta peste vinete. Baga vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau pana cand cascavalul se rumeneste pe deasupra.

Mancaruri lacto - vegetariene
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: