Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, o substanta care are grija de sanatatea sistemului nervos si de cea a pielii. Pe langa aceasta contine si alte minerale si substante minune, care ne feresc de boli, cum ar fi potasiul, care tine tensiunea sub control, asigura buna functionare a digestiei si ofera energie.

Video: Taie felii din dovleac. Cand am vazut ce urmeaza, am ramas fara cuvinte

dovleac la cuptorFoto: desert, Shutterstock

Ingrediente dovleac la cuptor

  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa calda
  • 1 lingurita otet
  • 1 kg dovleac
  • 100 g zahar
  • 150 g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • Zahar pudra

Mod de preparare dovleac la cuptor

Se amesteca faina cu uleiul, apa, praful de copt si otetul pana se obtine un aluat moale. Dovleacul se da prin razatoare, se adauga zaharul, scortisoara si nucile macinate in prealabil. Se imparte aluatul in doua foi intinse, o foaie se asaza intr-o tava de copt, peste care se presara dovleacul cu nuca si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Cuptorul se incalzeste in prealabil, iar in timpul acesta se inteapa placinta usor cu furculita in doua , trei locuri, apoi se da la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, se scoate, se asaza pe o farfurie si se presara cu zahar pudra.

Desertul dovleac la cuptor cu nuca si scortisoara este un leac excelent pentru astenie, in special in aceasta perioada, combinatia de nuca si dovleac fiind un adevarat energizant pentru creier.

Pofta buna!

Foto prima pagina: placinta de dovleac, Shutterstock

ALIMENTUL pe care trebuie sa il consumi in FIECARE toamna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: