Setari Cookie-uri

Rasfat de toamna: supa crema de conopida cu bacon

Supa de conopida cu bacon este ideala pentru aceasta perioada racoroasa.

Ce prepari bun ca sa te mai incalzesti putin in zilele friguroase de toamna? Este vremea sa nu mai stai invelita in pat cu plapuma pana la gat si sa te apuci sa gatesti reteta de supa de conopida. Este delicioasa si are zeci de beneficii care contribuie la sanatatea organismului tau, supa fierbinte ajutandu-te sa treci mai usor peste raceala.

Ingrediente supa de conopida cu bacon

• 1 conopida
• 100 gr bacon
• 1 ceapa
• 2 linguri unt
• sare
• 2 linguri patrunjel tocat
• 1 lingura faina
• ¼ cana smantana
• 2 cani lapte
• ½ lingurita piper negru
• 1 cana de branza rasa
• 2 cani supa de pui

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare supa de conopida cu bacon

1. Intr-o tigaie mare prajesti bucatelele de bacon, dupa ce le toci marunt. Apoi le pui intr-o farfurie lansandu-le acolo cat timp prepari restul retetei.
2. Prajesti in tigaie ceapa tocata marunt pana cand capata un aspect galbui, la care adaugi conopida facuta bucatele si piperul.
3. Dupa ce conopida a capatat o culoare mai galbuie, torni supa de pui si pui sare, lansand compozitia sa fiarba timp de 15 minute.
4. Intre timp, pui intr-o alta oala untul dupa care presari faina. Apoi adaugi laptele si amesteci pana cand obtii o compozitie mai groasa.
5. Pune compozitia de conopida intr-un blender, dupa care o torni peste amestecul de lapte si lasi oala pe foc aproximativ 5 minute.
6. Adaugi apoi smantana, branza, bucatelele de bacon si la sfarsit patrunjelul.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.