Supa de ceapa: un leac delicios impotriva racelii

Supa de ceapa: un leac delicios impotriva racelii
Kudika
15 Noiembrie 2014

Fie ca reteta este inspirata de bucataria frantuzeasca sau nu, trebuie sa recunoastem ca supa de ceapa este pur si simplu delicioasa!

Cunoscuta ca facand parte din bucataria traditionala frantuzeasca, supa de ceapa poate fi inclusa in dietele tale pentru slabire dar si pentru detoxifiere. Pe langa faptul ca aceasta poate contribui la imbunatatirea sanatatii organismului tau intrucat este perfecta pentru perioadele in care esti racita, supa te va surprinde cu gustul sau aromat si dulceag.

Ingrediente supa de ceapa

• 5 bucati ceapa galbena
• 1 lingura faina
• 1 l supa de pui
• sare
• crutoane
• piper
• 1 lingurita zahar
• 90 g unt

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Metoda de preparare supa de ceapa

1. Cureti bine ceapa si o tai in bucatele mici, avand grija ca acestea sa nu fie prea subtiri. Daca sunt prea subtiri este posibil ca acestea sa capete un gust ciudat in urma procesului de caramelizare.

2. Pui untul intr-o oala, lasandu-l la topit dupa care adaugi ceapa si lingurita de zahar. Lasi compozitia sa se caramelizeze la foc mic, maxim o ora.

3. Adaugi faina, amestecand compozitia obtinuta, urmand ca mai apoi sa pui supa de pui, piperul si sarea. Lasi supa la fiert timp de 30 de minute.

4. Pentru a obtine niste crutoane gustoase, poti taia o paine in bucatele mici pe care trebuie sa le lasi sa se faca la gril aproximativ 10 minute, pana cand capata un aspect usor maroniu.

5. Ca sa dai si mai multa savoare supei ai putea presara si cascaval ras peste crutoane.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri