Aperitivele iti ofera oportunitatea de a fi creativa in bucatarie si de a impresiona cu retete simple, dar spectaculoase.
Aperitivele sunt de fiecare data o solutie ideala pentru un antreu delicios, potrivit unei ocazii speciale. Deoarece stiu ca urmeaza o perioada cu multe petreceri, zile de sarbatoare si invitati, am pregatit pentru voi cateva idei de aperitive deosebite care or sa va scoata din incurcatura si or sa va intareasca titlul de maestre in bucatarie.
Foto: aperitive deosebite, Shutterstock
1.Aperitive deosebite cu somon si crema de branza
Ai nevoie de un castravete mare, un pachet de somon afumat, o cutie de crema de branza, unt, patrunjel proaspat si condimente. Pentru inceput se taie castravetele in felii mai groase, apoi intr-un castron se amesteca branza cu 4 linguri de unt, pana cand compozitia capata o textura cremoasa. Aveti grija ca untul sa fie la temperatura camerei. Cand crema a capatat consistenta necesara, se adauga sarea, piperul si patrunjelul tocat si se amesteca. Feliile de somon pot fi taiate in bucati de 6-7 cm lungime. Peste fiecare felie de castravete se adauga o lingurita de crema, iar deasupra se formeaza un trandafir din feliile de somon, rulandu-le usor in jurul propiului ax.
2.Ciuperci ciobanesti umplute
Pentru aceste aperitive deosebite ai nevoie de 1 kg de ciuperci, 200 g branza de burduf, 50 g urda, marar, 100 g slanina/bacon, unt si piper. Ciupercile se spala si se curata, apoi le sunt taiate piciorusele. Branza de burduf se amesteca impreuna cu urda si cu mararul tocat, iar piciorusele ciupercilor se toaca impreuna cu slanina sau bancon-ul. Palariile ciupercilor se pun intr-o tava unsa cu unt, poi sunt umplute cu tocatura de slanina si ciuperci, iar deasupra amestecul de branza si piper. Tava se adauga la cuptor si este gata cand branza capata o culoare aurie.
3.Aperitive deosebite: rulada cu mac, sunca si crema de branza
Se face destul de usor si nu ai nevoie de ingrediente multe si greu de gasit. Printre ele se numara 5 albusuri de ou, 2 linguri seminte de mac, 3 linguri faina, ½ lingurita praf de copt, sare, 400 g crema de branza, 100 g smantana si doua felii mari de sunca. Albusurile se bat, cu un praf de sare, pana se face o spuma tare. Se adauga semintele de mac, apoi faina, praful de copt si se amesteca bine. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 13-15 minute, pana devine usor aurie. Cand e gata se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop umed. Intre timp se amesteca crema de branza cu smantana si putina sare, apoi se imparte compozitia in 3 parti (doua pentru umplutura si una pentru a inveli rulada). Blatul se acopera cu un strat de crema de branza, feliile de sunca si peste se pune iar branza. SE ruleaza aluatul, se acopera cu crema de branza ramasa, se pune intr-o folie de aluminiu si se lasa la rece pentru 1-2 ore.
Foto: frigarui, Shutterstock
- Campari și Dana Rogoz au celebrat creații de neuitat la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de la Cannes
- Carmen Iohanis, apariție elegantă în curtea școlii! Ținuta purtată de Prima Doamnă
- Fiul cel mare al Nicoletei Luciu, apariție surprinzătoare pe Instagram! Cum arată Zsolt Jr, în vârstă acum de 15 ani?
4. Aperitive deosebite: frigarui de pui cu gutui si nuci
Sunt necesare: un piept de pui, 150 g nuci macinate, un borcan de gutui (in cazul in care nu aveti la indemana unul de gutui puteti folosi si de ananas), un albus de ou batut, condimente. Pieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu sare, piper si condimente de pui. Cubuletele se dau prin faina, albusul batut si prin nuca macinata, apoi se prajesc in ulei incins timp de aproximativ 7 minute, apoi se scot. Se infig in frigarui impreuna cu bucatile de gutui din compot si se servesc.
5.Mere umplute cu piept de pui
Fac parte din categoria acelor aperitive deosebite care, cu siguranta, nu vor trece neobservate. Puiul se fierbe in apa cu putina sare, apoi se da de doua ori prin masina de tocat. Merele se spala, se scoate miezul din interiorul lor, apoi sunt umplute cu pieptul de pui tocat si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Intr-o tava se caramelizeaza o lingura de zahar, se stinge cu o ceasca de apa si se lasa putin sa clocoteasca. O lingura de faina se amesteca impreuna cu doua linguri de unt, se adauga peste zaharul caramelizat si se mai lasa pe foc pana se omogenizeaza. Siropul de zahar se toarna peste mere, apoi se adauga vasul la cuptor timp de 20-25 de minute. Cand merele s-au inmuiat, se scoate tava si se lasa putin la racit.
Foto prima pagina: aperitive deosebite, Shutterstock