Setari Cookie-uri

Prajitura Snickers: crocanta si aromata

Cum sa faci cel mai bun desert in bucataria ta.

Cea mai buna metoda de a incheia o saptamana lunga si grea si de a incepe weekend-ul in forma este un desert savuros. Prajitura Snickers are o combinatie ideala de blat cu crema caramel si alune prajite din belsug, iar straturile de ciocolata ii dau un gust desavarsit. Insa, ce face aceasta prajitura sa fie si mai extraordinara este faptul ca poate sta la frigider chiar si o saptamana, mentinandu-se la fel de buna.

Ingrediente prajitura Snickers

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema si glazura:

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 g alune
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare Prajitura Snickers

Pentru inceput trebuie sa ne ocupam de blat. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pana cand acesta se topeste. Nuca macinata se amesteca impreuna cu faina si praful de copt si se incorporeaza in spuma. Atentie! Se foloseste o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din spuma.

Intr-o tava intindem o foaie de copt si putin unt, adaugam compozitia apoi o punem in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute. Pentru a verifica daca e gata blatul, il intepam de cateva ori, in diferite locuri cu o scobitoare, daca nu ramane nimic pe ea inseamna ca este copt.

In timp ce lasam blatul la copt, ne ocupam de crema si de glazura. Pentru crema caramel se topesc 8 linguri de zahar, amestecandu-se permanent pentru a nu se arde. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana devine o compozitie omogena. Galbenusurile se amesteca impreuna cu cele 4 linguri de zahar si se toarna peste compozitia de zahar si unt. Prajim alunele putin, pentru a avea un gust mai intens, apoi se pun si ele in compozitie. Dam focul cat mai mic si lasam pana crema incepe sa se ingroase.

Blatul trebuie scos cand e gata si lasat la racit. Glazura se obtine topind la bain-marie (la aburi) ciocolata alba impreuna cu uleiul. Se adauga peste blatul racit, se lasa la frigider cel putin o jumatate de ora pana se intareste apoi se adauga crema caramel. Glazura de ciocolata amaruie se face la fel ca cea alba. Cand se raceste o turnam peste crema caramel. Atentie! Atat glazurile, cat si crema trebuie sa fie reci. Prajitura Snickers se lasa in frigider peste noapte si se taie rece a doua zi.

Pofta buna!

Citește și:

foto prima pagina: Premiumvectors, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.