Setari Cookie-uri

Bulete de branza: 5 retete ideale pentru sarbatori

Iata cateva retete gustoase de bulete de branza numai bune de preparat de sarbatori!

Clasicele bulete de branza sunt de nelipsit de pe platoul cu aperitive cu care iti servesti oaspetii de sarbatorile de iarna. Cu toate ca sunt foarte gustoase, dupa o perioada acestea isi pierd din farmec; parca ai vrea sa incerci ceva nou. De aceea, ti-am pregatit 5 retete delicioase de bulete de branza pe care ar trebui sa le incerci neaparat daca te-ai saturat de vechile retete.

1. Bulete de branza cu cartofi

Dupa ce dai pe razatoare cartofii gata fierti, ii amesteci intr-un bol cu branza si cu ouale. Pui apoi sarea si piperul, avand grija sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Urmeaza sa adaugi faina treptat pana cand amestecul devine mai tare. Modelezi cu mana fiecare buleta in forma rotunda iar dupa ce termini le pui la prajit in uleiul incins dintr-o oala, astfel incat acesta sa le acopere. La sfarsit poti presara deasupra lor mararul pe care il toci inainte marunt.

Citește și:

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

2. Bulete de branza cu carnati

Intr-un vas pui branza la care adaugi faina, ouale si condimentele pe care le alegi in functie de gust. Amesteci cu lingura iar apoi cu mana. Compozitia rezultata trebuie sa fie mai tare pentru a putea modela in palma buleta. Dupa ce tai carnatii in bucatele mici, ii inserezi in buletele de branza, urmand sa le lasi la prajit in ulei pana cand capata o crusta aurie. Le poti scoate apoi pe un prosop care sa absoarba excesul de ulei si gata!

3. Bulete de branza la cuptor

In cazul in care nu vrei sa prajesti buletele, mai ai o optiune: le poti face la cuptor! Pui intr-o oala apa si untul, pe care le lasi la foc pana cand acesta incepe sa se topeasca. Dupa ce iei oala de pe foc, adaugi faina pe care o amesteci cu o lingura pana in momentul in care compozitia se va omogeniza. Urmeaza sa pui branza impreuna cu ouale, amestecand bine dupa fiecare ou pus. Buletele se modeleaza cu mana sau cu ajutorul unei linguri daca amestecul este prea moale. Le asezi intr-o tava pe care o lasi la cuptor in jur de 15-20 de minute. Mancare

Citește și:

Foto: Mancare, Shutterstock

4. Bulete de branza de burduf

Pentru aceasta reteta ai nevoie de branza de burduf, unt, oua, apa, faina si putina sare. Ca sa dai buletelor o aroma deosebita ai putea folosi si morcov dat pe razatoare. Adaugi intr-un vas toate ingredientele de mai sus in afara de unt. Amesteci compozitia pana cand se intareste astfel incat sa o poti framanta. Formezi buletele cu mana daca aluatul este destul de tare si apoi pui untul intr-o oala pe foc pentru ca acesta sa se topeasca. Adaugi buletele in oala si le lasi la prajit.

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

5. Bulete de branza invelite in nuca

Aceasta este o reteta rapida si nici nu trebuie sa depui prea mult efort. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii de mai sus pentru a obtine buletele de branza iar la sfarsit sa dai prin masina de tocat nuca pentru ca apoi sa o presari deasupra bilutelor.
Mancare

Citește și:

Foto: Mancare, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.