Setari Cookie-uri

Retete germane: paine de casa dulce

Inspirati de bucataria germana, ti-am pregatit o reteta delicioasa de paine de casa dulce.

Aceasta reteta de paine de casa dulce specifica bucatariei germane este alegerea perfecta pentru gospodinele care vor sa-i impresioneze pe cei dragi de sarbatori. Cei mici se vor bucura de gustul dulce al painii pufoase, iar ceilalti vor aprecia efortul pe care l-ai depus pentru a le oferi ceva atat de gustos.

Ingrediente paine de casa dulce

• 3-4 cani faina
• 1-2 cani unt
• 2 cani lapte
• 1 ½ cani de zahar pudrat
• 1 cana zahar
• 1 cana stafide
• ½ cana de apa
• 2 linguri coaja de portocala
• 3 linguri drojdie
• ½ lingura sare
• ½ lingura nucsoara
• 2 oua
• 1 cana lichior de portocale sau rom
• esenta de vanilie

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare paine de casa dulce

Punem stafidele intr-un bol si turnam lichiorul de portocale pana cand acesta le acopera. Le lasam timp de cel putin 30 de minute sa se inmoaie in lichior. De asemenea, in locul lichiorului putem folosi rom.

Citește și:

Incalzim laptele intr-o oala de marime medie si il luam de pe foc inainte sa fiarba. Adaugam zaharul, untul si sarea pe care le amestecam pana se topesc. Punem compozitia rezultata intr-un bol mare la care adaugam drojdia, esenta de vanilie si ouale.

Amestecam bine compozitia, adaugand pe parcurs coaja rasa de portocala, nucsoara si doua cani de faina. In timp ce framantam punem restul fainei putin cate putin, dupa care adaugam stafidele scurse bine de lichior.

Dupa ce obtinem un aluat consistent si elastic, il lasam timp de aproape doua ore sa stea la caldura intr-un vas acoperit cu un prosop, si asteptam pana cand acesta isi dubleaza volumul. Apoi impartim aluatul in mai multe bucati daca vrem sa ne iasa mai multe painici. Le lasam iar la dospit pentru o ora intr-un loc cald.

Punem painea unsa cu galbenus amestecat cu lapte intr-o tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a mai racit, urmeaza sa o pudram cu zahar vanilat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.