Inspirati de bucataria germana, ti-am pregatit o reteta delicioasa de paine de casa dulce.
Aceasta reteta de paine de casa dulce specifica bucatariei germane este alegerea perfecta pentru gospodinele care vor sa-i impresioneze pe cei dragi de sarbatori. Cei mici se vor bucura de gustul dulce al painii pufoase, iar ceilalti vor aprecia efortul pe care l-ai depus pentru a le oferi ceva atat de gustos.
Ingrediente paine de casa dulce
• 3-4 cani faina
• 1-2 cani unt
• 2 cani lapte
• 1 ½ cani de zahar pudrat
• 1 cana zahar
• 1 cana stafide
• ½ cana de apa
• 2 linguri coaja de portocala
• 3 linguri drojdie
• ½ lingura sare
• ½ lingura nucsoara
• 2 oua
• 1 cana lichior de portocale sau rom
• esenta de vanilie
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare paine de casa dulce
Punem stafidele intr-un bol si turnam lichiorul de portocale pana cand acesta le acopera. Le lasam timp de cel putin 30 de minute sa se inmoaie in lichior. De asemenea, in locul lichiorului putem folosi rom.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Opera Națională București omagiază feminitatea și celebrează ziua de 8 martie prin baletul Baiadera de Minkus
- Apă de parfum, apă de toaletă sau colonie: Care este diferența dintre ele?
- Ruxandra Donose și Ramón Vargas în „Carmen” de Bizet, la Opera Națională București, pe 1 și 3 martie
Incalzim laptele intr-o oala de marime medie si il luam de pe foc inainte sa fiarba. Adaugam zaharul, untul si sarea pe care le amestecam pana se topesc. Punem compozitia rezultata intr-un bol mare la care adaugam drojdia, esenta de vanilie si ouale.
Amestecam bine compozitia, adaugand pe parcurs coaja rasa de portocala, nucsoara si doua cani de faina. In timp ce framantam punem restul fainei putin cate putin, dupa care adaugam stafidele scurse bine de lichior.
Dupa ce obtinem un aluat consistent si elastic, il lasam timp de aproape doua ore sa stea la caldura intr-un vas acoperit cu un prosop, si asteptam pana cand acesta isi dubleaza volumul. Apoi impartim aluatul in mai multe bucati daca vrem sa ne iasa mai multe painici. Le lasam iar la dospit pentru o ora intr-un loc cald.
Punem painea unsa cu galbenus amestecat cu lapte intr-o tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a mai racit, urmeaza sa o pudram cu zahar vanilat.