Aperitive pentru Revelion: 5 idei simple si rapide

Aperitive pentru Revelion: 5 idei simple si rapide
Kudika
27 Decembrie 2014

Ti-am pregatit 5 retete apetisante de aperitive care sa fie sursa ta de inspiratie pentru masa de Revelion.

Vin sarbatorile; acea perioada a iernii in care mancarurile speciale de Revelion abunda. Inca nu ai gasit nicio reteta de aperitive care sa te impresioneze? Iata ca acum ai posibilitatea sa le prepari celor dragi cele mai deosebite aperitive. Tot ce trebuie sa faci este sa te inspiri din urmatoarele retete pe care le poti adapta in functie de preferinte.

1. Crochete cu branza Cheddar si masline

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Crochetele cu branza Cheddar si masline se gatesc imediat, motiv pentru care sunt ideale atunci cand ai de preparat mai multe feluri de mancare si nu ai destul timp. Pentru inceput trebuie sa scurgi bine maslinele, uscandu-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Urmeaza sa combini branza, untul si faina intr-un bol, amestecand pana cand se formaza un aluat. In continuare trebuie sa iei bucatele mici de aluat pe care le modelezi cu mana in jurul maslinelor. Inainte sa pui crochetele in cuptor le poti presara cu condimente astfel incat sa le dai o aroma speciala.

2. Rulouri cu bacon si cartofi

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Aceasta reteta se bazeaza pe o combinatie simpla dar foarte gustoasa de care nu te vei mai satura odata ce o vei incerca. Ingredientele de baza sunt fasiile de bacon, cartofii, rozmarinul si sarea. Tai cartofii in bucatele, dupa care ii fierbi intr-o oala cu apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba mai lasa-i 3 minute pana cand se inmoaie. Ii acoperi apoi cu rozmarin, ulei de masline si sare. Inveleste bucatelele de cartofi in fasiile de bacon astfel incat sa obtii rulouri. Pune rulourile pe gratar si lasa-le 45 de minute pana devin crocante.

3. Ciuperci umplute cu carne

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Intr-o oala cu ulei calesti piciorusele ciupercilor pe care le-ai tocat marunt impreuna cu ceapa taiata bucatele. Pui apoi carnea gata tocata peste compozitia obtinuta pana acum si o lasi pe foc pana cand observi ca devine mai inchisa la culoare. Dupa aceea adaugi sare si piper, lasand oala pe foc pentru inca cateva minute. Urmeaza sa umpli ciupercile cu amestecul de carne si sa le bagi la cuptor. Le poti lasa in cuptor aproximativ 30 de minute.

4. Sosul de ceapa caramelizata

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Sosul de ceapa caramelizata poate fi servit in special cu biscuiti, dar si cu felii simple de bagheta, intrucat aroma sa delicioasa iti va fi de ajuns. Cum procedezi pentru a obtine cel mai bun sos pe care l-ai mancat vreodata? In primul rand pui ulei de rapita si unt intr-o cratita, adaugand dupa cateva minute bucatele de ceapa tocate marunt. Amesteca incontinuu astfel incat ceapa sa nu se arda. Lasi cratita pe foc in jur de 20 de minute pana cand ceapa capata o crusta aurie. Adaugi usturoiul tocat si bucatele de spanac. Intre timp combina iaurt cu branza feta si amesteca pana obtii o compozitie cremoasa. Pune acest amestec intr-un bol, adaugand apoi ceapa caramelizata.

5. Bruschete cu somon afumat si sos de branza

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Bruschetele cu somon afumat se prepara in cateva minute: prepari un sos de branza pe care sa il intinzi pe bruschete inainte de a pune deasupra somonul. Poti folosi pentru sos ceapa tocata marunt, sare, piper si oregano pe care sa le amesteci bine cu branza. Nu iti mai ramane decat sa decorezi bruschetele acoperite cu sosul de branza cu bucatele mici de somon.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri