Setari Cookie-uri

Reteta lui Jamie Oliver: nuci prajite in caramel

Iti propunem sa gatesti nucile prajite in caramel dupa reteta lui Jamie Oliver.

In loc sa cumperi de la magazin nuci prajite ai putea prepara una dintre cele mai gustoase retete inspirate din bucataria lui Jamie Oliver. Te vei convinge ca tot mai bine este sa prajesti nucile singura in propria casa; este o alegere buna cata vreme vrei sa stai departe de preparatele cancerigene vandute pe piata.

Nucile prajite in caramel sunt o gustare de care nu te poti lipsi atunci cand sarbatoresti Craciunul cu toata familia. Alaturi de un pahar de sampanie, aceste nuci iti vor rasfata simturile in asa fel incat nu te vei mai putea dezlipi de ele. In plus, vei avea parte de o satisfactie mult mai mare atunci cand vei vedea ca nucile prajite de tine sunt apreciate de invitatii tai. Si de ce sa nu le pui intr-un borcanas frumos pe care sa il faci cadou cuiva drag tie?

Ingrediente nuci prajite in caramel

• 50 g unt nesarat
• 50 g zahar
• 2 lingurite de boia dulce
• 1 kg nuci
• 2 lingurite sare
• 20 ml apa

Citește și:

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare nuci prajite in caramel

Mai intai cuptorul trebuie preincalzit la 180 de grade. Apoi, intr-o tigaie pe care o lasi pe foc pui apa si zaharul pentru a prepara sosul de caramel. Amesteci mereu in compozitie pentru ca zaharul sa se dizolve. In momentul in care incepe sa fiarba nu mai amesteci, lasand siropul pe foc pana cand se inchide la culoare.

Urmeaza sa adaugi untul si sa astepti pana cand se topeste. Compozitia obtinuta se intinde pe o tava, in care se adauga nucile si se presara sarea si linguritele de boia.

Lasi tava in cuptor timp de 20-30 de minute pana in momentul in care nucile capata o crusta aurie. La fiecare 10 minute trebuie sa ai grija sa le amesteci cu lingura pentru a se praji uniform.

Reteta este preluata de pe site-ul jamieoliver.com.

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.