Setari Cookie-uri

5 retete cu avocado ideale pentru o masa gustoasa

Data viitoare cand vrei sa gatesti ceva gustos dar si sanatos incearca una dintre urmatoarele retete cu avocado.

Multiplele beneficii ale consumului de avocado ar trebui sa te faca sa te gandesti de doua ori inainte de a refuza sa incluzi in dieta ta acest aliment. Nu este un secret faptul ca acest ingredient minune care transforma o gustare in ceva delicios, poate contribui la mentinerea sanatatii datorita continutului bogat de nutrienti precum potasiul, vitamina E si fibrele de care are nevoie corpul tau. Incearca cateva dintre cele mai simple si mai gustoase retete cu avocado pe care ti le-am pus la dispozitie ca sa te inspire atunci cand vrei sa gatesti sanatos.

1. Sandwich cu avocado, salata si rosii

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Aceasta este o reteta foarte simpla care poate fi preparata in cateva minute. Iata ce trebuie sa faci: intinzi maioneza pe feliile subtiri de paine pe care mai intai le-ai pus la prajit, pui cate o frunza de salata, o felie de rosie, o felie de avocado, cateva feliute de castravete si o felie de cascaval pe care o acoperi cu feliuta de paine. Numai bun pentru o gustare rapida dimineata si are si putine calorii!

Citește și:

2. Salata de avocado cu boabe de porumb

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Pentru a obtine o salata cu avocado gustoasa trebuie sa combini avocado taiat in bucati mai mici cu boabele de porumb, boabele de fasole bogate in proteine, frunzele de salata, rosii si feliutele subtiri de ceapa. Urmeaza sa torni peste amestec cateva lingurite de zeama de lamaie si de ulei de masline, dupa care adaugi sare si piper in functie de preferinte.

3. Salata de avocado cu pui si mango

Mancare

Foto: Mancare, Shuttersotck

Intr-un vas combini uleiul de masline, zeama de lamaie, sosul de soia si ghimbirul, in timp ce lasi pe gratar la facut bucatile de piept de pui. Cand intorci pieptul de pui de pe-o parte pe alta nu uita sa il ungi cu putin din combinatia de ulei de mai sus. Dupa ce s-a facut, tai pieptul de pui in fasii lungi pe care le combini cu bucati de avocado si de mango. La sfarsit adaugi sosul de ulei pe care l-ai facut la inceput si amesteci bine.

Citește și:

4. Tacos cu avocado si creveti

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Incepi prin a combina crevetii deja gatiti cu ceapa taiata fin si cu bucati de avocado. Adaugi sare si piper, dupa care intr-un bol separat pui sos de salsa, coriandru si zeama de lamaie. Combini sosul obtinut cu amestecul de creveti si avocado. Dupa ce incalzesti foile de tortilla la microunde sau in cuptor, intinzi compozitia de creveti pe acestea.

5. Supa de avocado cu salsa de castraveti

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

In primul rand trebuie sa tai dovleceii de tip zucchini, dupa care ii amesteci intr-o oala cu ceapa verde tocata marunt si cu supa de pui. Pui oala la fiert iar apoi astepti 30 de minute pana cand se mai raceste. Intre timp combina intr-un bol ceapa verde, castraveti, coriandru, zeama de lamaie si sare. Pune intr-un blender zeama de lamaie, sare, bucati de avocado, amestecul de zucchini si lasa compozitia obtinuta la rece pentru 2 ore. Deasupra supei pe care o pui in boluri adaugi salsa de castraveti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.