Chipsuri din legume: crocante si delicioase

Chipsuri din legume: crocante si delicioase
Kudika
3 Ianuarie 2015

Gateste in bucataria ta cele mai bune chipsuri pe care le poti savura fara oprire.

Pentru cele care adora sa aiba mai mereu ceva bun de rontait prin casa, eu una declar ca ma aflu cu precadere in aceasta categorie, am pregatit o reteta speciala de chipsuri din legume. Sunt foarte usor de pregatit si, mai mult de atat, sunt aromate, sanatoase, gustoase si chiar tin de foame. Sunt ideale pentru momentele cand ne uitam la serialul favorit sau cand avem o petrecere cu prietenii.

chipsuri din legumeFoto: chipsuri din legume, Shutterstock

Ingrediente chipsuri din legume

  • 4 sfecle mici aurii
  • 4 sfecle rosii mici
  • 2 napi mici
  • 2 pastarnaci
  • Un buchet de ridichi
  • 3 linguri ulei de masline
  • ½ linguri de sare
  • 2 lingurite piper
  • Ierburi proaspete tocate (rozmarin, salvie, cimbru)

Mod de preparare chipsuri din legume

Intr-o tava se intind doua hartii de copt una peste cealalta., iar cuptorul se preincalzeste. Sfecla se curata de coaja si apoi se taie in felii cat mai subtiri. La fel se procedeaza si cu celelalte legume dar, aveti grija sa folositi un cutit cat mai bun.

Legumele taiate se intind intr-un strat uniform pe foile de copt din tava, asigurandu-va sa nu se suprapuna prea mult. Apoi se presara sarea, piperul si condimentele, toate intr-o cantitate aproximativ egala si se baga la cuptorul preincalzit. Se lasa legumele in cuptor, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc si capata o culoarea aurie.

Fabuloasele chipsuri de legume se servesc racite complet si se pastreaza intr-un recipient etans, pentru a le mentine crocante.

Pofta buna!

Foto prima pagina: chipsuri din legume, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri