Supa crema de morcovi cu ghimbir: rasfatul de dupa sarbatori

Supa crema de morcovi cu ghimbir: rasfatul de dupa sarbatori
Kudika
10 Ianuarie 2015

Incearca si tu reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir: este satioasa si gustoasa!

Supa crema de morcovi cu ghimbir este un preparat atat de apetisant incat merita sa incerci aceasta reteta macar o data. Te vei convinge singura de gustul aromat si delicat care te va invalui de la prima inghititura. Pe langa acesta, organismul tau se va bucura si de beneficiile morcovilor care iti vor imbunatati considerabil sanatatea daca vei alege sa ii incluzi in alimentatia ta zilnica. Printre avantajele consumului de morcovi se numara imbunatatirea vederii si prevenirea bolilor cardiace.

Ingrediente supa crema de morcovi cu ghimbir

• 1 1/2 l supa de legume
• 500 g morcovi
• piper
• sare
• 200 g ceapa
• 1 lingura ulei
• 3 linguri ghimbir

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare supa crema de morcovi cu ghimbir

Mai intai trebuie sa pui o lingura de ulei intr-o oala pe care o lasi pe foc. Apoi adaugi ceapa si morcovii taiati in bucatele mici pe care ii lasi la calit.

O alternativa la calirea legumelor ar fi fierberea lor direct in supa de legume, acest mod de preparare fiind mai recomandat intrucat este mai sanatos. Daca insa alegi sa calesti legumele urmeaza pasii de mai jos pentru a prepara reteta de supa.

Peste cateva minute, timp in care ai lasat la calit legumele, pui in aceeasi oala supa de legume iar dupa ce aceasta da in clocot adaugi si ghimbirul. Urmeaza sa lasi sa fiarba compozitia obtinuta timp de aproximativ 25 minute.

Poti verifica daca legumele s-au fiert bine strapungandu-le cu furculita. Dupa ce supa s-a mai racit, pune amestecul intr-un blender. Dupa aceea, lasa iar la fiert supa crema la care trebuie sa adaugi sare si piper.

Poti servi supa crema de morcovi cu ghimbir chiar si cu crutoane.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri