Consumul de ciuperci este numai bun pentru a mentine un echilibru in alimentatia ta. Asa ca sfatul nostru este sa incerci aceasta reteta savuroasa de salata de ciuperci cu usturoi care te va incanta atat prin gustul sau deosebit cat si prin proprietatile sale terapeutice. Intarirea sistemului imunitar si prevenirea starii de oboseala sunt doar cateva dintre nenumaratele beneficii ale ciupercilor.

Ingrediente salata de ciuperci cu usturoi

• 4-5 catei de usturoi
• 1 kg ciuperci
• 2 linguri otet
• ulei de masline
• piper (in functie de preferinte)
• patrunjel sau marar
• sare
• 200 ml smantanaMancare

Iti lasa gura apa: 3 SALATE de primavara EXTRAORDINARE

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare salata de ciuperci cu usturoi

1. Ciupercile proaspete se spala bine dupa care se scurg de apa. Apoi acestea se lasa la fiert timp de aproximativ 10 minute intr-o oala in care se pune apa si sare.

2. Intre timp se curata usturoiul si se zdrobeste intr-un castron mare, urmand sa fie adaugate lingurile de otet, uleiul de masline, piperul, sarea si patrunjelul. Dupa aceea, compozitia se amesteca cu smantana.

Chiar daca nu veti putea folosi smantana din anumite motive, salata tot va avea un gust delicios astfel ca folosirea acestui ingredient este optionala.

3. La compozitia obtinuta se adauga ciupercile fierte care au fost taiate bucatele si lasate la scurs pentru a impiedica aparitia excesului de lichid care ar putea schimba aroma salatei. Se amesteca bine si iata ca salata ta de ciuperci cu usturoi este gata!

Dovlecei umpluti cu ton RIO Mare si busuioc
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta