Setari Cookie-uri

Aperitive simple: 5 retete rapide

Cateva dintre cele mai simple si rapide retete de aperitive savuroase. Nu te vei mai putea satura de ele!

Aperitivele sunt de nelipsit de pe platourile pe care le pregatesti de sarbatori, dar asta nu inseamna ca dupa ce perioada festiva se termina nu te poti bucura in continuare de aceste gustari delicioase. Pentru momentele in care ai chef sa te rasfeti cu aperitive usor de facut, iti punem la dispozitie 5 retete simple care sa nu iti ocupe prea mult timp.

1. Baghete crocante de pizza Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Aceste baghete crocante iti vor aminti de gustul de pizza, fiind perfecte in cazul in care nu ai cand sa gatesti o pizza in mod traditional. Ai nevoie doar de cateva baghete, cascaval, ketchup si bacon. Trebuie sa ungi cu ketchup baghetele pe care le tai in cate doua bucati, dupa care pui feliutele de bacon peste care presari cascavalul ras. Apoi pui baghetele in tava si le lasi in cuptor pana cand acestea devin crocante.

2. Mango invelit in prosciutto

Mancare

Citește și:

Foto: Mancare, Shutterstock

Nu este deloc surprinzator faptul ca pentru combinatii culinare deosebite te poti folosi de gustul dulce si inedit al fructului de mango. Pentru a obtine un preparat mai putin obisnuit dar foarte delicios nu trebuie decat sa tai fructul in fasii lungi, urmand ca mai apoi sa rulezi fasii subtiri de prosciutto in jurul bucatelelor de mango peste care poti presara piper. Fructul de mango poate fi inlocuit cu para insa preparatul nu ar mai avea acelasi farmec.

3. Rosii umplute cu branza

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Iata si o reteta pe cat de gustoasa pe atat de sanatoasa! Trebuie sa speli bine rosiile si sa le tai partea de sus, urmand sa le scoti miezul. Ai putea pune putina sare in cazul in care branza nu este prea sarata. Amesteci branza cu putin piper, dupa care umpli rosiile care intre timp s-au mai scurs de zeama. Le poti servi cu verdeturi in cazul daca ti se pare prea simpla combinatia sau mai poti adauga alte condiment; cateva seminte de chimen nu ar strica.

Citește și:

4. Bruschete cu creveti

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Desi fata de celelalte retete iti ia ceva mai mult timp sa prepari bruschetele cu creveti, rezultatul va fi pe gustul tau, asta in cazul in care te atrage bucataria orientala. Lasa in cuptor feliile de paine pana cand acestea se rumenesc bine dupa care le ungi cu un sos picant. Intre timp te poti apuca de prajit crevetii impreuna cu usturoiul tocat marunt. In functie de marimea feliilor de paine pune cate unul sau cate doi creveti la care poti adauga si cateva feliute de kiwi.

5. Chipsuri cu sos de usturoi cu smantana

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Intr-adevar, nu este cea mai sanatoasa reteta, dar din cand in cand poti face o exceptie lasandu-te in voia experimentelor gustoase. Daca vrei sa gatesti tu singura chipsurile, mai intai trebuie sa tai cartofii in felii foarte subtiri dupa care ii pui intr-o tava si ii lasi in cuptor pana cand devin crocanti. In acest timp apuca-te de pregatit sosul de usturoi cu smantana, pentru care tot ce trebuie sa faci este sa pisezi usturoiul bine, urmand sa il amesteci cu smantana, sare si piper.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.