Bezele de casa: minunatiile gustoase din bucatarie

Bezele de casa: minunatiile gustoase din bucatarie

Incearca reteta de bezele de casa; sunt atat de bune incat cu siguranta nu vei mai da fuga la magazin pentru ceva dulce!

Poate ar fi o idee buna sa te gandesti de doua ori inainte de a cumpara bezele gata facute. Desi s-ar putea sa iti ia mai mult timp, vei avea parte de o adevarata satisfactie: zambetele celor dragi nu vor intarzia sa apara cand vor vedea ce efort ai depus pentru a le face o mica surpriza. Fie ca vrei sa te bucuri singura sau impreuna cu familia de gustul delicios al bezelelor, aceste dulciuri de casa sunt absolut minunate si le poti manca oricand.

Ingrediente bezele de casa

• 250 g zahar
• 5 albusuri
• 1 varf de lingurita de sare
• 1 plic zahar vanilat

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare bezele de casa

Mai intai pui albusurile intr-un vas, urmand ca mai apoi sa folosesti mixerul sau telul cu care sa le bati bine. Ai grija ca sa nu spargi ouale imediat dupa ce le-ai scos din frigider. Acestea trebuie sa nu fie prea reci ca altfel spuma nu se va intari atat de repede. Adaugi varful de sare si mixezi in continuare pe masura ce spuma devine din ce in ce mai tare.

Apoi pui zaharul simplu si plicul de zahar vanilat mixand amestecul pana cand se dizolva in intregime. Pentru ca procesul de dizolvare sa nu iti dea prea multa bataie de cap ai grija sa adaugi zaharul treptat in timp ce mixezi spuma obtinuta.

Utilizezi mixerul pana cand spuma se intareste intr-o asemenea masura incat daca iei o lingura de spuma aceasta sa nu se scurga. La sfarsit, in tava tapetata cu hartie de copt formezi bezele spiralate cu ajutorul spritului sau al unei lingurite.

Lasi tava in cuptor aproape o ora, dupa care astepti ca bezelele sa se raceasca. Pentru un gust deosebit ai putea sa lipesti bezelele cate doua cu crema de finetti. Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri