Setari Cookie-uri

10 cele mai bune retete de sandwich

Nu ai prea mult timp la dispozitie dar ai vrea sa mananci ceva rapid si in acelasi timp gustos? Un sandwich sanatos este exact ce ai nevoie.

Un sandwich inseamna, in principiu, doua sau mai multe felii de paine cu una sau mai multe umpluturi, in functie de pofte si de preferinte. Trebuie sa recunosc ca sunt o fana a lor, cu atat mai mult cu cat exista atat de multe combinatii si variante extraordinare. Am ales pentru voi astazi cateva dintre cele mai delicioase retete de sandwich.
retete sandwich Foto: sandwich, Shutterstock

Cele mai bune retete de sandwich

1. Sandwich la cuptor cu bacon si guacamole

Este foarte usor de facut si are un gust fabulos. Ai nevoie de doua felii de bacon, doua felii de paine neagra, o lingura de unt la temperatura camerei, branza Cheddar, doua linguri de sos guacamole si o lingura de chips-uri tortilla maruntite. Bacon-ul se prajeste putin in tigaie pana devine crocant apoi se aseaza pe o farfurie cu un servetel. Se adauga untul, pe fiecare felie de paine, urmat de guacamole, bacon, chips-urile tortilla, branza si cealalta felie cu partea unsa cu unt in sus. Se adauga la cuptor pe grill si se lasa aproximativ 2-3 minute pe fieacre parte pana se rumensete branza.

Citește și:

2. Sandwich cu ton

Ai nevoie de doua baghete mici cu susan, o conserva mare de ton in ulei, 125 g fasole verde (fiarta deja la borcan), 30 g masline negre fara samburi, doua rosii, o ceapa rosie si 4 linguri dressing simplu pentru salata. Taiem baghetele pe lung si le scoatem miezul. Fasolea se taie pe jumatate, in caz de este prea lunga, si se amesteca impreuna cu maslinele, rosile curatate de coaja si tocate cuburi, ceapa tocata, tonul scurs si cele 4 linguri dressing. Amestecul se pune in baghete si se lasa putin la racit.

retete sandwich
Foto: sandwich, Shutterstock

3. Sandwich cu branza cu mucegai si jeleu de merisoare

Pentru diminetile in care simti nevoia sa te energizezi incerca acest sandwich minune. Sunt necesare doua felii de paine alba, unt la temperatura camerei, 50 g de branza cu mucegai, o ceapa verde taiata felii si doua linguri de jeleu de merisoare. Cele doua felii de paine se ung cu mult unt topit. Se adauga branza cu mucegai sfaramata, ceapa verde si cele doua linguri de jeleu si cealalta felie de paine, cu partea unsa in exterior. Se prajeste intr-o tigaie 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana ce branza se topeste iar painea devine aurie si crocanta.

Citește și:

4. Sandwich cu branza si mar caramelizat

O reteta inedita si delicioasa pentru cele care adora combinatia de dulce si sarat. Ca ingrediente ai nevoie de o lingura de unt, o lingura de zahar brun, un varf de lingurita scortisoara, um mar (decojit si feliat), doua felii groase de branza de capra si doua felii de paine. Untul se topeste in tigaie, se adauga zaharul si scortisoara si se lasa putin pana fierbe. Se adauga merele si se lasa aproximativ 5 minute pana se inmoaie. Se pune amestecul pe prima felie de paine, branza taiata felii si a doua felie de paine si se rumenste in tigaie, pe ambele parti timp de 2 minute.


Foto: sandwich, Shutterstock

5. Sandwich cu somon afumat, smantana si lamaie

Se face foarte usor si va deveni cu siguranta printre preferatele voastre. Sunt necesare doua felii mai mari de paine integrala, somon afumat, unt, lamaie, smantana, sare si piper. Se intinde bine untul pe feliile de paine. Se amesteca lingura de smantana cu cateva picaturi de suc de lamaie si se adauga sare si piper dupa gust. Intre felii se pune un strat de somon, se intinde smantana, apoi un alt strat de somon.

Citește și:

6. Sandwich cu ou si ceapa verde

Ideale pentru micul dejun, ca aperitive sau pentru a le lua cu tine la servici. Ai nevoie de 5 oua, 3 cepe verzi, 3 linguri de maioneza, sare si piper. Ouale se fierb bine, apoi se curata de coaja si se sfarma intr-un castron. Apoi se adauga cozile de la ceapa verde tocate marunt, maioneza, un praf de sare si piper si se amasteca pana se obtine o compozitie omogena care se intinde intre doua felii de paine.

retete sandwich
Foto: sandwich monte cristo, Shutterstock

7. Sandwich Monte Cristo

Un sandwich foarte popular despre care se spune ca a fost servit prima oara in California de sud, apoi a inceput sa fie popularizat in cele mai faimoase restaurante americane. Astazi o sa va prezint o varianta preferata de mine. Sunt necesare doua felii de paine toast, doua de sunca de pui sau curcan, o lingura de mustar, un ou si doua felii de cascaval. Se unge painea cu mustar apoi se adauga feliile de sunca si cele de cascaval. Sandwich-ul se da prin oul batut si se prajeste in tigaia in care am topit in prealabil putin unt. Se serveste, de preferabil, cald si optional se poate turna deasupra putin sirop de artar.

Citește și:

8. Sandwich barbecue cu carne de pui si salata

Ai nevoie de o bucata mai subtire de piept de pui, sos barbecue, o chifla, cateva felii de castravete murat si doua linguri de salata coleslaw (cumparata sau facuta). Puiul se taie in bucatele mai mici si se prajeste in tigaie in sosul barbecue pana se rumeneste bine. Se lasa putin sa se raceasca apoi se pune in chifla, iar peste se adauga salata coleslaw si feliile de castraveti.

retete sandwich Foto: sandwich barbecue, Shutterstock

9. Sandwich crocant cu sunca si cascaval

Ingrediente: unt la temperatura camerei, doua felii de paine toast, 30 g cascaval, doua felii de sunca. Untul se intinde pe o fata a fiecarei felii de paine, iar cacavalul se rade pe suprafata cu gauri mari a razatorii. Sunca se pune pe una dintre feliile de paine, se presara cascavalul ras, iar deasupra se pune cealalta felie de paine cu fata unsa cu unt in jos. Se pune sandwich-ul pe o tava cu hartie de copt in cuptor si se lasa aproximativ 15 minute. Sa aveti grija sa il intoarceti pe o parte si pe cealalta.

Citește și:

10. Sandwich Club picant cu pui

Ai nevoie de 2 bucati mici de piept de pui, o lingurita boia de ardei, un sos iute, 2 linguri unt topit, 4 felii de bacon prajite si crocante, 2 linguri de branza cu mucegai (maruntita), un sfert de ceapa rosie taiata felii, 2 rosii taiate, 2 frunze de salata verde si 2 linguri de maioneza, sare si piper. Puiul se asezoneaza cu boiaua, sarea si piperul si se prajeste in tigaie cu putin ulei pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Sosul iute se amesteca impreuna cu untul topit si se inmoaie fiecare bucata de pui in el. Ingredientele se pun in bagheta in ordinea preferata.

Foto prima pagina: sandwich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.