Cele mai gustoase sosuri pentru paste

Cele mai gustoase sosuri pentru paste
Kudika
17 Ianuarie 2015

Avem pentru voi cateva retete de sosuri pentru paste care va vor surpinde prin gust si savoare.

Pastele se afla printre mancarurile rapide si delicioase, care pot de multe ori sa va salveze de la orele lungi petrecute in bucatarie. Insa ce ar fi pastele fara un sos fabulos langa ele? Asa ca ne-am gandit ca ar fi momentul sa incercati cateva combinatii surprinzatoare dar, care contin, totodata, ingredientele clasice preferate.

sosuri pentru paste
Foto: sos paste, Shutterstock

Sosuri pentru paste

1. Sos de smantana si parmezan

Un sos foarte usor de facut care da un gust extraordinar pastelor. Ai nevoie de unt, o cana de smantana mai grasa, 300 g parmezan ras, sare si piper macinat. Intr-o cratita sau tigaie se incalzeste untul impreuna cu smantana, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga parmezanul ras si se amesteca pana se topeste. In caz de e prea gros se subtiaza cu putina apa din care au fiert pastele.

Citeste si:
7 idei de cadouri perfecte pentru prietenii mâncăcioși

sosuri pentru paste
Foto: paste cu sos, Shutterstock

2. Sos Arrabiata

Ai nevoie de o lingura ulei de masline, o ceapa tocata marunt, 5 catei de usturoi zrobiti, ½ cana de vin rosu, 2 linguri de zahar brun, 2 linguri de busuioc proaspat tocat, un varf de lingurita de piper negru macinat, 2 conserve de rosii si patrunjel proaspat. Intr-o tigaie se incinge uleiul, apoi se soteaza timp de 5 minute ceapa si usturoiul. Se stinge cu vinul rosu, apoi se adauga zaharul brun, busuiocul, piperul conservele de rosii si se lasa pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand. Se da focul mai mic si se lasa la scazut timp de 20 de minute. La final se adauga patrunjelul.

sosuri pentru paste
Foto: sos avocado, Shutterstock

3. Sos de avocado si busuioc

Pentru cele care vor sa incerce un sos inedit sunt necesare urmatoarele ingrediente: 5 avocado, o lingura frunze de busuioc, sucul de la doua lamai, 75 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi si sare. Avocado se curata si se taie cubulete apoi se paseaza cu un blender. Se adauga sucul de lamaie, usturoiul, uleiul, busuiocul, sarea, 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele si se amesteca bine.

Foto prima pagina: sos paste, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri