Supa de ceapa este potrivita pentru zilele friguroase in care stai infofolit in patura ta si ti-e pofta de ceva cald si bun. Nu numai ca gustul sau este delicios dar acest preparat fin si deosebit te poate ajuta sa treci mai usor peste raceala cu care te confrunti. Aceasta iti creste imunitatea la infectii, datorita faptului ca este bogata in fitochimicale care contribuie la absorbtia vitaminei C.

Ingrediente supa de ceapa

  • 1 lingurita unt nesarat
  • 3 kg ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • vin rosu
  • 200 g branza Emmentaler
  • 6 cani apa
  • 6-8 felii de paine (care sa acopere suprafata bolurilor)
  • 1/3 cana vin de Xeres

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare supa de ceapa

Mai intai trebuie sa tai ceapa in felii care sa nu fie prea subtiri (altfel supa ta va avea o aroma ciudata). O lasi apoi la calit la foc mediu intr-o oala in care ai pus deja untul la topit. Adaugi sarea si lasi oala pe foc pana cand incepe sa iasa aburi iar ceapa a devenit moale.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Intre timp preincalzeste cuptorul, in care pui mai apoi o tava tapetata cu hartie de copt plina cu feliile de paine. Lasa-le aproximativ 25 de minute pentru a se usca bine.

Adauga cele 6 cani de apa la oala in care ai calit ceapa si da focul mai tare; dupa cateva minute da focul mai incet si toarna in compozitie vinul de Xeres, avand grija sa nu uiti sa pui si sare si piper. Pentru a obtine un gust deosebit adauga si putin vin rosu.

La sfarsit presari feliile de paine cu branza si le pui pe un gratar, lasandu-le acolo pentru ca branza sa se topeasca. Dupa ce aceasta s-a topit, pui feliile de paine deasupra fiecarui bol cu supa si astepti cateva minute sa se inmoaie.

Reteta a fost preluata de pe site-ul marthastewart.com.

Retete de supe pentru slabit. Scapi de kilograme sanatos si fara efort!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta