Iti place sa fie fragede si moi. Lui ii plac subtiri si crocante. Ce bine ar fi daca ar exista o reteta de fursecuri cu ciocolata care sa multumeasca pe toata lumea…

5 dulciuri delicioase fara zahar

Dar chiar exista! Si nu, nu este o reteta de-a lui Martha Stewart. Este vorba de pura stiinta.

Am luat instructiunile de la doua persoane: o studenta specializata in bioinginerie numita Kendra Nyberg, care a predat un curs sub denumirea de Stiinta si Mancare si bucatarul si autoarea Tessa Arias care scrie despre stiinta fursecurilor pe site-ul sau Handle the Heat.

De asemenea, ne-am inspirat si de la o animatie revelatoare realizata in cadrul Ted Talk despre stiinta fursecurilor. Si daca chiar esti obsedat de acest subiect, Serious Eats iti pune la dispozitie 31 de pasi pentru a obtine fursecul prefect, inclusiv detalii despre framantare si tehnici de preparare a ciocolatei.

“Desi pot descrie ceea ce imi place, nu cunosc rolul fiecarui ingredient in ceea ce priveste textura si forma fursecurilor”, spune Nyberg. A facut cercetari in acest domeniu dupa cum numai un om de stiinta poate.

Am gasit cateva trucuri cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand gatesti fursecuri pentru cei dragi.

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

O textura solida: adauga inca 2 cani de faina.

Bronzul perfect: preincalzeste cuptorul la peste 177 grade C. Caramelizarea care le ofera fursecurilor nuanta maronie se produce la peste 180 de grade conform animatiei realizate de Ted Talks.

Crocante in exterior si moi in interior: foloseste ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu si ¼ lingurita praf de copt.

Usor de mestecat: inlocuieste faina speciala pentru paine cu faina normala.

Asemenea fursecurilor cumparate: inlocuieste untul cu grasimea pentru fragezire. Arias mentioneaza ca acest fapt poate da mai mult volum fursecurilor desi aroma lor nu va fi la fel de intensa; ea ne sugereaza sa folosim si unt si grasime.

Groase (si mai putin crocante): lasa in frigider untul timp de 30-60 de minute inainte de a prepara fursecurile. Acesta va fi mai solid si nu se va scurge in timpul coacerii.

Un aspect ca de prajitura: foloseste mai mult bicarbonat de sodiu deoarece, dupa cum spune Nyberg, acesta degaja dioxid de carbon datorita caldurii marind astfel volumul fursecurilor.

Mai aromate: foloseste numai ¾ cana de zahar brun in locul zaharului normal.

O textura uniforma: daca aspectul conteaza destul de mult pentru tine, adauga un strop de sirop de porumb si putin zahar granulat.

O aroma intensa: daca lasi la racit aluatul timp de peste 24 de ore inainte de a-l coace, acesta isi va intensifica aromele conform descoperirii lui Arias.

Aceasta reteta a fost preluata de pe site-ul ozy.com.

3 tipuri de dulciuri recomandate chiar si la dieta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta