Retete cu conopida: 3 variante simple si rapide

Retete cu conopida: 3 variante simple si rapide
Kudika
7 Februarie 2015

Iata trei retete savuroase cu conopida pe care le poti prepara repede.

Ti-am pregatit cateva idei apetisante care sa te inspire atunci cand vrei sa gatesti mancaruri folosind ca ingredient de baza conopida. Sunt atat de simple incat nu vei fi nevoita sa depui un efort prea mare si cu siguranta nu iti va lua mult timp sa le prepari.

Conopida gratinata

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Pentru aceasta reteta ai nevoie de o conopida mare, smantana, unt, parmezan, cascaval, usturoi, sare si piper. Mai intai trebuie sa tai conopida in bucatele mici, urmand ca mai apoi sa o lasi la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce scurgi de apa bucatelele de conopida, le pui intr-o tava pe care ai uns-o cu unt. Apoi amesteci intr-un bol smantana, usturoiul tocat marunt, cascavalul ras si parmezanul, avand grija sa iti mai ramana destul cascaval pentru etapa finala. Deasupra conopidei din tava pui amestecul de smantana, presarand apoi peste compozitia obtinuta cascaval ras. Pui tava in cuptor si o lasi pentru 30-35 de minute.

Paste cu sos de conopida

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Pentru inceput tai conopida in bucatele pe care le pui mai apoi la fiert intr-o oala cu destula apa astfel incat aceasta sa le acopere. In timp ce lasi la fiert conopida, pune intr-o tigaie mare la calit ceapa tocata marunt si usturoiul strivit bine, lasand-o pe foc pana cand aceste ingrediente capata o nuanta galbuie. In continuare trebuie sa pui bucatelele de conopida, amestecul de ceapa si usturoi, sarea, piperul, iaurtul si parmezanul intr-un blender, lasandu-le pana cand obtii o compozitie omogena. Nu mai trebuie decat sa fierbi pastele si sa le amesteci cu sosul obtinut din conopida.

Supa crema de conopida

Mancare

Foto: Mancare, Shutterstock

Aceasta supa este rasfatul potrivit in special pentru acele zile lungi de post. Ingredientele necesare sunt: cartofii, conopida, ceapa, supa de legume, usturoiul, sarea, piperul si untul. La fel ca pentru retetele de mai sus trebuie sa lasi la fiert conopida taiata in bucatele mici, timp in care pui ceapa si usturoiul la calit intr-o oala cu putin unt. Adaugi mai apoi in oala supa de legume, cartofii taiati in bucati mici, bucatelele de conopida pe care le-ai strecurat de apa, sarea si piperul. Amesteca in compozitie din cand in cand, lasand-o sa fiarba mai mult timp. Dupa ce legumele au fiert, lasa supa la racit si apoi pune-o in blender. La final mai trebuie doar sa o mai fierbi putin si sa pui si cateva crutoane.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri