Kudika
21 Februarie 2015

Iata o reteta de supa de rosii apetisanta si sanatoasa care iti va lasa gura apa!

Supa de rosii este un preparat usor dar satios intrucat ne astampara foamea, potolindu-ne pofta de alte mancaruri care nu sunt de post. In plus, consumul constant de supa de rosii ne ajuta sa ne mentinem silueta, cu toate ca efectele sale sunt vizibile in timp asa ca nu ne asteptam sa observam schimbari majore in doar cateva zile.

Lasand la o parte dietele si dorinta noastra de a slabi, supa de rosii este foarte buna pentru sanatate; pe langa vitamine, rosiile mai contin si potasiu, magneziu, fosfor si cupru. Sa luam in considerare si faptul ca rosiile isi pastreaza din proprietatile terapeutice chiar daca sunt fierte. Concluzia? Sa mancam inca o portie de supa!

Ingrediente supa de rosii

  • 2 cepe
  • 1 kg rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 catei de usturoi
  • busuioc
  • patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar

supa de rosii

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare supa de rosii

Pentru inceput pui intr-o oala la calit ceapa dupa ce ai taiat-o in bucatele mici, la care adaugi mai apoi morcovul pe care trebuie sa il toci marunt. Dupa cateva minute adaugi si lingura de faina. Mai apoi trebuie sa cureti rosiile si sa le tai in bucati, urmand sa le pui in oala cu ceapa.

Dupa aceea adaugi jumatate de litru de apa in cazul in care vrei ca supa sa nu fie atat de cremoasa si lasi compozitia la fiert la foc mediu. Legumele trebuie sa fiarba aproximativ 35 de minute. Adaugi sarea, piperul si busuiocul, zaharul si usturoiul tocat, amestecand bine in compozitia fiarta.

Pentru o obtine o supa si mai consistenta ai putea folosi si orez. Acesta se adauga dupa ce rosiile devin mai moi si se fierbe cateva minute. Supa este delicioasa si daca o combini cu o felie prajita de paine.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: