Setari Cookie-uri

Cea mai siropoasa prajitura pentru Ziua Indragostitilor

Un desert savuros, incantator si foarte usor de facut!

Vulcan de ciocolata sau lava cake reprezinta un adevarat rasfat culinar pentru un Valentine’s Day ca la carte. Pe cat de usor e de facut, pe atat de spectalos este rezultatul, iar partenerul va ramane de-a dreptul impresionat.


Foto: vulcan de ciocolata, Shutterstock

Ingrediente vulcan de ciocolata

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua mari
  • 2 linguri faina
  • 1/8 lingurita sare

Mod de preparare vulcan de ciocolata

In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai instrumentele necesare pentru a putea face delicioasa prajitura, si anume: mixer, foaie de copt, forme micute de copt, un bol mediu si un castron mic ce poate fi bagat la cuptorul cu microunde. Ungem vasele de copt cu unt si apoi adaugam o lingurita mica de zahar in fiecare, rasucindu-le in asa fel incat zaharul sa ajunga peste tot.

Intr-un castron se pune ciocolata rupta in bucatele si se baga la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se scoate si se amesteca, apoi se mai lasa alte 30 de secunde, dupa care se scoate si se amesteca din nou. In cazul in care nu este complet topita si mai exista bucatele de ciocolata se mai pune inca 20 de secunde.

Intr-un bol mediu se adauga untul la temperatura camerei, zaharul si se mixeaza bine. Se adauga cele doua oua si se mixeaza aproximativ un minut pana amestecul devine spuma. Se adauga faina si se bate din nou cu mixerul. Se adauga ciocolata topita putin cate putin si se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Aveti grija sa nu turnati toata ciocolata odata deoarece, fiind inca fierbinte, se poate strica amestecul de oua cu unt.

Turnam compozitia in forme, cam pe trei sferturi, si bagam la cuptorul incins in prealabil timp de 15 minute. Ele inca sunt umede usor deasupra cand sunt gata, se scot si se rastoarna imediat pe un platou. Se pot decora cu fructe sau inghetata.

Citește și:

Pofta buna!

Sursa: buzzfeed.com

Foto prima pagina: lava cake, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.