Daca te-ai hotarat sa sarbatoresti Ziua Indragostitilor intr-o atmosfera intima si romantica la tine acasa si sa-l impresionezi cu o cina pregatita de tine, atunci cu siguranta cele 5 retete propuse iti vor fi de mare ajutor.

Horoscopul iubirii: Cum petreci Ziua Indragostitilor in functie de zodie

retete cina
Foto: paste, Shutterstock

5 retete de cina pentru Sf. Valentin

Paste cu crema de vodka

O reteta care cu siguranta va starni focul pasiunii. Ai nevoie de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura unt, 2 catei de ustori tocati, 2 cepe taiate, 1 cana de vodca, 1 cana supa de pui gata facuta, 3 rosi medii zdrobite, 300 g penne, ½ cana smantana si busuioc tocat. Se pune pe foc o tigaie mai mare si se adauga ulei, unt, usturoi si ceapa. Lasam cateva minute pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga cana de vodca in tigaie si se amesteca bine, apoi se lasa pe foc timp de 2-3 minute la scazut. Se lasa pana da prima data in clocot, se reduce focul si se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp se pun si pastele la fiert in apa clocotita si se lasa in functie de timpul scris pe pachet. Cat fierb pastele amestecam smantana cu sosul pana se incorporeaza bine si mai da o data in clocot. Cand sunt gata pastele, se scurg si se amesteca impreuna cu sosul fierbinte, iar deasupra se presara frunze de busuioc.

File de somon cu sos de ciuperci

O reteta simpla, usoara si foarte aromata pentru care ai nevoie de 2 file de somon, 250 g ciuperci (din conserva sau proaspete), 100 ml vin alb, 200 g smantana, 100 g unt, piper si sare. Pentru inceput se presara sare pe file-urile de somon, iar ciupercile se taie felii. Intr-o tigaie se topeste untul, se aseaza somonul si bucatile de ciuperci, apoi se adauga piperul si vinul alb, se acopera si se lasa la foc mic timp de 20 de minute, timp in care se intorc si pe cealalta parte. Dupa ce au trecut 20 de minute se toarna smantana, se amesteca si se mai lasa inca 10 minute. Se poate servi cu legume la tigaie sau piure de cartofi.

retete cina
Foto: somon, Shutterstock

Creveti in sos de unt cu vin

O reteta simpla si incredibil de delicioasa cu care il vei cuceri imediat. Ai nevoie de 1 kg de creveti decorticati, un pachet unt, zeama de la ½ lamaie, o capatana de usturoi, 100 ml vin alb sec, patrunjel verde. Intr-o tigaie se pune untul la topit, iar cand s-a topit complet se adauga usturoiul pisat bine si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand timp de 4-5 minute. Se adauga crevetii, zeama de lamaie, vinul, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca si se mai lasa la foc mic 5 minute. La final se presara patrunjel tocat si se serveste cu garnitura de orez prefiert.

Cordon bleu din piept de pui

Ai nevoie de 4 bucati de piept de pui, 4 felii de cascaval, 4 felii de sunca, 3 oua, 100 g faina, 200 g pesmet, sare, piper, usturoi granulat. Bucatile de piept de pui se bat bine cu ciocanul pentru snitele, iar peste ele se aseaza o felie de sunca presata, apoi cea de cascaval. Feliile de sunca si cascaval trebuie taiate cat mai subtiri. Se ruleaza cat mai strans fiecare felie, se prinde bine in capete si se introduc 3 scobitori pentru a nu se desface. Intr-un vas se bat ouale cu sarea, piperul si usturoiul granulat. Rulourile se dau prin faina, apoi prin amestecul de oua si apoi prin pesmet astfel incat sa fie acoperite in intregime. Se prajesc in ulei bine incins, iar cand sunt gata se scot si se pun pe servetele absorbante si se scot scobitorile.

retete de cinaFoto: cordon bleu, Shutterstock

Friptura de vita cu sos gorgonzola

O reteta delicioasa si speciala pentru o cina romantica in doi. Ai nevoie de 500 g antricot maturat sau muschiulet de vita, piper negru macinat, putin ulei, sare. Pentru sos sunt necesare 100 g branza gorgonzola, 100 g smantana, 20 g unt. Carnea se condimenteaza bine cu sare si piper apoi se unge bine, pe toate partile, cu ulei si se lasa la temperatura camerei timp de o ora. Se incinge o tigaie timp de 2 minute, pe foc mare, se prajeste carnea pe o parte 4 minute, se intoarce si se mai lasa 2 minute pe cealalta parte. Se pune friptura intr-un vas special si se adauga in cuptor, la 200 C, pentru 10 minute. In timpul acesta se face sosul: se taie cubulete branza gorgonzola, se topeste untul intr-o tigaie la foc mic, apoi se adauga branza si se amesteca bine. Se adauga smantana pentru a subtia sosul si se adauga sare si piper dupa gust. Cand e gata friptura se scoate si se lasa timp de 5 minute, apoi se taie si se serveste cu sosul gorgonzola.

Foto prima pagina:

cina romantica

, Shutterstock

Cadouri trasnite pentru Ziua Indragostitilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta