3 retete cu tofu: o experienta culinara inedita

3 retete cu tofu: o experienta culinara inedita
Kudika
28 Februarie 2015

Cand auzim de tofu ne gandim la mancaruri mai putin obisnuite care sunt specifice Orientului Indepartat.

Tofu este un ingredient minune care poate fi consumat in orice moment al zilei in combinatie cu alte alimente desigur. Doar pentru ca inca nu stii cum sa il folosesti in preparatele tale nu inseamna ca trebuie sa il eviti. Ia-o ca pe o provocare si incearca aceste retete pe care ti le-am pus la dispozitie tocmai ca sa te inspire atunci cand vrei sa incluzi tofu in dieta ta.

Retete cu tofu

Salata cu tofu si curry

Salata cu tofu

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Pentru un pranz exotic iti recomandam aceasta reteta de salata care pe cat de ciudata pare a fi pe atat de gustoasa este. Ai nevoie de cateva ingrediente: stafide, otet de mere, tofu, seminte de dovleac coapte, patrunjel, maioneza de post, praz si praf de curry. Mai intai pui stafidele intr-un bol in care adaugi otetul de mere. La aceasta compozitie adaugi tofu dupa ce l-ai zdrobit bine cu furculita. In alt vas pui maioneza, praful de curry, sarea si piperul, urmand ca mai apoi sa le combini cu tofu, semintele de dovleac, prazul si cu patrunjelul tocat marunt si avand grija sa le amesteci bine.

Supa cu tofu

Supa cu tofu

Foto: Mancare, Shutterstock

In primul rand trebuie sa gatesti o supa din morcovi, ceapa, si pastarnac; pui aceste legume intr-o oala cu apa dupa ce le cureti. Urmeaza sa le scoti dupa ce au fiert si sa pui ciupercile taiate in bucatele mici in supa obtinuta. Dupa fierberea ciupercilor trebuie sa adaugi la supa putin otet de mere, sosul de soia si usturoiul zdrobit. Lasi oala cu supa la fiert si dupa cateva minute adaugi si bucatelele de tofu pe care le-ai taiat intre timp. Dupa inca 5-10 minute adaugi sare si piper si supa ta este gata. Pentru a da o savoare aparte supei ai putea folosi si spanac pe langa ciuperci.

Tarta de tofu cu gem de afine

Tarta de tofu

Foto: Mancare, Shutterstock

Poti alege sa gatesti aceasta tarta in cativa pasi simpli: pentru inceput combini untul cu fursecurile simple pe care le sfarami bine mai intai. Amesteci pana cand obtii o crusta omogena pe care o intinzi mai apoi pe fundul unei tavi; aceasta va fi blatul pentru tarta ta gustoasa. Dupa ce tai tofu in bucatele mici, il pui intr-un blender impreuna cu iaurtul, zaharul si zeama de lamaie si amesteci pana cand textura compozitiei devine cremoasa. Toarna amestecul peste crusta din fursecuri si lasa tava in cuptor timp de aproximativ 30 de minute. Dupa aceea asteapta sa se raceasca si pune tarta in frigider. La sfarsit intinde deasupra tartei gemul de afine.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri