Setari Cookie-uri

Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale

Ouale umplute sau aperitivele perfecte care nu au cum sa dea gres.

Stim ca nu vrei de Paste un cos plin de oua din ciocolata; nu-i asa ca mai degraba ai prefera niste oua umplute gustoase alaturi de salata perfecta sau de cateva felii de sunca? Este adevarat ca acestea reprezinta un preparat clasic de care probabil ca te-ai plictisit; aici intervenim noi cu cateva retete fresh pe care nu le-ai mai incercat pana acum si pe care le-am cules din bucataria mexicana. Inca un motiv pentru care sa gatesti oua umplute: este distractiv sa le ornezi, trebuie doar sa iti pui imaginatia la contributie si sa te joci cu ingredientele cum vrei tu.

Oua umplute cu sos de jalapeno

Oua umplute

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Sosul de jalapeno este inlocuitorul perfect pentru maioneza; aceasta umplutura este fresh si usoara. Pentru aceasta varianta moderna de a prepara ouale umplute ai nevoie de oua, jalapeno murat, morcovi murati, paprika si ardei iute. Mai intai, fierbi ouale, dupa care astepti sa se raceasca. Le cureti de coaja, le tai in doua si scoti galbenusul pe care trebuie sa il combini mai apoi cu lichidul de jalapeno murat intr-un bol. Amesteca pana cand obtii o compozitie cremoasa. In continuare trebuie sa adaugi sare, piper si bucatile taiate fin de jalapeno murat si de morcovi. Umpli ouale cu amestecul acesta dupa care presari paprika si bucati foarte mici de ardei iute.

Citește și:

Oua umplute cu chorizo

Oua umplute

Foto: Mancare, Shutterstock

Ce este chorizo? Este un tip de carnat facut din carne de porc si paprika, fiind recunoscut in Mexic dar si in Spania pentru gustul sau usor picant. Pentru inceput, fierbi ouale, le lasi apoi sa se mai raceasca, dupa care le cureti si le injumatatesti folosind un cutit foarte ascutit. Scoti cu o lingura galbenusul si pui jumatatile de oua pe un platou. Intre timp, pui intr-o tigaie bucati mici de chorizo si ardei poblano tocati fin, lasandu-i la prajit aproximativ 5 minute, timp in care trebuie sa amesteci incontinuu. Dupa aceea, pui intr-un bol galbenusul la care adaugi amestecul de chorizo si ardei dar si maioneza. Adaugi umplutura la ouale taiate in doua si presari coriandru deasupra.

Oua umplute cu maioneza si chimion

Oua umplute

Foto: Mancare, Shutterstock

De data aceasta va trebui sa combini maioneza cu bucati mici de jalapeno. La fel ca la celelalte retete de mai sus, fierbi ouale, le cureti si apoi le tai in doua, scotand galbenusul. Pentru a se raci mai repede poti pune ouale fierte intr-un vas cu apa rece. Intr-un bol strivesti galbenusul cu furculita si adaugi maioneza, jalapeno tocat fin si coriandru. Pui sare si piper in functie de preferinte; daca vrei sa obtii un gust mai picant ai putea presara si bucatele mici de ardei iute. La sfarsit adaugi si chimion deasupra.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.