Sunt persoane care ocolesc spanacul pe cat de mult posibil. Poate ca te numeri si tu printre ei. Ce-i de facut?
Chiar daca nu esti fan al spanacului poti manca cu incredere placinta intrucat gustul aluatului combinat cu cel al spanacului este minunat. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. In combinatie cu alte ingrediente spanacul capata o alta aroma, o aroma care te poate surprinde…placut. Asa ca solutia evidenta la problema ta este sa experimentezi cu diverse condimente si alte ingrediente.
Ca sa mai inclinam balanta spre placinta cu spanac, trebuie sa mentionam si ca aceasta face parte din mancarurile rapide care chiar pot tine de foame atunci cand nu am gatit nimic special pentru pranz. Dar nu este un secret faptul ca acest preparat poate fi un aperitiv potrivit in orice moment al zilei, nu numai pentru pranz.
Desi este foarte cautata placinta cu spanac si branza feta, aceasta fiind un preparat popular specific Greciei, am ales sa va prezentam o reteta mai usoara care nu include lactate si oua.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Meniul de superstar al lui Robbie Williams, pentru concertul din București. Artistul va fi tratat regește
- Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19 august, Piata Constitutiei!
- Drama prin care a trecut Bunica Gherghina. În vârstă de 73 de ani, ea i-a încântat pe chefi cu o rețetă din copilărie
Ingrediente placinta cu spanac
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
- 1 pachet foietaj
- 1 lingurita oregano
- patrunjel verde
- 1 ceapa
- ½ kg spanac
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
Mod de preparare placinta cu spanac
Mai intai trebuie sa speli si sa toci ceapa si cateii de usturoi, pe care ii pui mai apoi la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasi aceasta compozitie pe foc timp de 2 minute, dupa care adaugi spanacul tocat fin.
Inainte de a lua spanacul de pe foc, presara in tigaie patrunjel tocat marunt si oregano si amesteca bine. Pentru a obtine o umplutura mai consistenta ai putea adauga si pesmet.
Urmeaza sa intinzi cu o lingura umplutura pe foile de aluat. Dupa aceea rulezi foile si pui placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge apoi placinta cu ulei de masline folosind o pensula. La sfarsit intepi placinta cu o scobitoare. Mai trebuie doar sa lasi tava in cuptor pentru 35-40 de minute, avand grija ca dupa primele 15 minute sa o intorci pentru a se coace uniform.