Setari Cookie-uri

Cat dureaza sa-ti gasesti un job? 9 factori determinanti

Pentru aceia dintre noi in cautarea unui loc de munca, trecerea saptamanilor fara nicio oferta concreta ne aduce la acumularea de tot mai multa neliniste si deznadejde, culminand cu pseudointrebarea : "O fi ceva in neregula cu mine? De ce nu ma vrea nimeni?".

7. Atitudinea, increderea in sine si personalitatea - si aceste aspecte sunt un factor extrem de important! daca atitudinea ta este una negativista, pesimista, aroganta, sau poate la alta extrema, respectiv foarte umila, aceasta va avea un impact direct asupra timpului de gasire a unui job;

8. Suportul familiei
- conteaza foarte mult ca familia si prietenii sa te sustina, sa te incurajeze, sa iti acorde tot suportul de care ai nevoie in aceasta perioada;

9. Efortul, timpul si energia investite in cautarile jobului - extrem de important este cate eforturi faci, cat de mult te implici in cautarea unui job; pe buna dreptate specialistii spun ca este un job in sine cautarea unui job, in sensul ca trebuie sa aloci timp cautarilor si sa te dedici ca si cum ai avea un job full time; timpul petrecut zilnic pentru aceasta activitate trebuie sa fie de minim 4 ore pe zi (dupa unii, chiar 8 ore!), perioada in care sa cauti in mod activ, sa aplici, sa scrii emailuri, sa suni direct la companii, sa vorbesti si sa te intalnesti (mai ales!) cu cat mai multi oameni din domeniul tau.

Toti acesti 9 factori care influenteaza direct perioada si rezultatele cautarilor unui job, dupa cum foarte bine se observa, sunt in foarte mare masura la latitudinea persoanei implicate. Cu cat iti optimizezi mai mult actiunile tinand cont de aceste determinante, cu atat rezultatele vor aparea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.