Setari Cookie-uri

Interviu cu Connie Larkin: Ce este citirea fotografica?

Connie Larkin este cea care acum 3 ani, a adus in Romania cursurile de Citire Fotografica. In prezent este unul dintre cei 3 romani autorizati de Learning Strategies pentru a sustine aceste cursuri.


Sunt documente care atesta faptul ca Citire Fotografica a fost practicata in ultimii 200 de ani. Insa nu la scara larga, ci in arte martiale, traditii religioase, tehnici militare. In ultimii 20 de ani, datorita descoperirilor in neurostiinta, aceasta tehnica a putut fi explicata si restructurata pentru a fi accesibila tuturor celor care sunt interesati de ea.

Ok. Cum functioneaza ea? Care e secretul?

“Secretul” este implicarea mintii nonconstiente in procesul citirii. Freud este cel care a descoperit existenta mintii nonconstiente in 1900, iar acum sunt putini cei care nu ii cunosc imensele abilitati si capacitati. Stiai ca raportul dintre baza de date a mintii nonconstiente si cea a mintii constiente este de 1 miliard la 1? Este o informatie fabuloasa! Din pacate putini o folosim cu adevarat.

Si asta face PhotoReading-ul - foloseste mintea nonconstienta si imensele ei resurse.

De ce nu este mai cunoscut acest concept, avand in vedere beneficiile pe care le poate aduce?

Pentru ca sistemul de invatamant, la fel ca orice alt sistem, este rigid. Este ocupat sa-si continue existenta in modul pe care il cunoaste si orice este diferit este considerat o amenintare. Asa a fost mereu cu marile descoperiri. A durat pana au fost apreciate si integrate de sistem. Nu ma indoiesc ca la un moment dat citirea fotografica va fi acceptata la scara larga ca o noua si mult mai eficienta modalitate de a citi, insa pana atunci trebuie sa mai treaca ceva timp.

Cat dureaza un curs de Citire Fotografica si cum se desfasoara?

Cursul dureaza doua zile, sambata si duminica. Incepe la ora 09:00 si tine pana in jur de ora 17:00 sau mai mult, in functie de modul in care oamenii asimileaza tehnica.

Este greu de invatat tehnica de PhotoReading?

Nu. Pentru ca este natural pentru creier sa functioneze asa. Oamenii prind rapid tehnica si sunt uimiti de rezultatele pe care le au si de ritmul in care vin aceste rezultate.

Care este frecventa cu care se organizeaza aceste cursuri in Romania?

Eu organizez cam un curs pe luna. Iar numarul de participanti la un curs este in jur de 10. In acest mod, fiecare participant primeste atentia de care are nevoie.

Sunt romanii interesati de acest curs? Cum a fost primit in Romania acum 3 ani?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.