Setari Cookie-uri

Cum vrei sa-ti traiesti viata: bombanind sau zambind?

Ce ai zice daca nimeni din cei trecuti in revista nu este de condamnat, ci doar o persoana care nu-i luata in considerare ar fi responsabila? Ce zici daca aceasta persoana esti chiar tu?

Iata asadar punctele prin care putem sa eliminam daunatorul obicei al blamarii:

1. Constientizeaza pretul care il platesti atunci cand esti mereu nemultumit!

De cele mai multe ori invinuirea altora ne face sa ne simtim foaaarte bine. E asa un soi de sentiment placut, e ca o satisfactie sa invinuiesti, vine ca si cum tu ai avea o speciala dreptate cand altii gresesc. Nu-i asa? La ce iti foloseste insa? Doar la regenerarea nemultumirilor...

Constientizeaza ca daca doar blamezi si te mai si simtim bine facand-o, pai doar cu asta ramai. Blamarea singura nu ne ajuta deloc sa progresam, nici nu-i o solutie sa iesim din starea de animozitate, din situatia neplacuta ce a generat invinuirea.

2. Recunoaste ca sta in puterea ta sa nu mai fi un vesnic nemultumit!

Vesnica nemultumire poste deveni o adevarata adictie, dupa ce in prealabil s-a constituit ca un obicei in viata ta. Cand blamam, satisfactia aparentei superioritati pe care o simtim ne provoaca pe moment un sentiment placut. Dar ai grija ce-ti ramine in urma blamarii!

Citește și:

Te asigur ca noua persoana care poti fi dupa ce scapi de acest obicei prost va fi una de care vei fi multumit! In plus, directia spre care te vei indrepta odata ce ai iesit de pe noroioasele carari ale nemultumirilor, va fi una care duce spre reusita, echilibru si succes.

3. Asuma-ti responsabilitatea!

Odata ce ti-ai asumat responsabilitatea in ceea ce priveste cariera ta, considerand ca in principal numai de tine depinde ce vei obtine, vei vedea ca te vei simti mult mai energizat si focusat pe ce ai de facut. E normal sa fie asa, pentru ca acum incepi sa te concentrezi pe ce este in tine si pe directia de dezvoltare aleasa de tine, iar nu pe lucrurile si persoanele care sunt in afara ta ca obstacole. Prin doar o singura schimbare de atitudine vei constata ca ti se vor deschide noi usi, pe care altadata le credeai inchise pentru tine sau despre care nici macar nu stiai ca exista.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.