Setari Cookie-uri

Cum a inceput o tanara la 23 de ani propria afacere: Si-a luat inima in dinti si s-a dus direct in China

Alexandra-Roxana Popa, 27 de ani, este o tanara antreprenoare care a facut pasul spre comertul online, un boutique cu haine si accesorii din piele, desi conducea cu succes o afacere de comert traditional.

Proiectul Ideal Boutique a pornit de la o oportunitate: aceea de a importa din China orice tip de produse, iar hainele si acceosoriile din piele, de buna calitate si rafinate, puteau fi o nisa.

"Asa ca am zis, de ce sa nu deschid un boutique online", isi aminteste Alexandra Popa.

Ea recunoaste ca si-ar fi dorit sa deschida un magazin fizic, tip "boutique" frantuzesc, cu vitrine mari, in care clientele sa intre, sa gasesasca o atmosfera placuta si sa bea un ceai in timp ce se uita la produse, dar acest lucru era inaccesibil din punct de vedere al chiriei platite in zonele unde ar fi vrut sa il deschida.

Ea explica ca, datorita targetului Ideal Boutique, adica persoane care sa isi permita articole de piele de buna calitate, ar fi trebuit sa deschida un magazin in zone ca Romana, Arthur Verona, Piata Unirii si nu ar fi meritat financiar, recuperandu-si destul de greu investitia initiala, chiar daca nu ar fi fost foarte mare (aproximativ 20.000 euro cu tot cu stocuri).

Ideal Boutique a vrut sa se situeze la mijloc, intre produsele low quality facute in China si brandurile celebre dar scumpe. Ideea a prins si, dupa epuizarea primului stoc, Alexandra Popa a mai adus doua colectii.

In plus, produsele de pe idealboutique.ro sunt o pata de culoare in sectorul accesoriilor si gentilor din piele, pentru ca ofera si culori deosebite, exotice, nu doar clasicele posete si genti negre sau gri.

Mai mult, perspectivele comertului online sunt in crestere, in opinia Alexandrei Popa, pentru ca cei care comanda pe internet sunt din ce in ce mai multi si "daca serviciile si produsele comercializate sunt de calitate, clientii revin si chiar aduc mai multi clienti".

In plus, comertul online este "la indemana si necesita mai putin timp".

Deocamdata, tanara antreprenoare isi dedica 20% din timp proiectului Ideal Boutique, iar restul se ocupa de afacerea de comert traditional, adica importul din China si distributia in marile supermarket-uri a articolelor de incaltaminte.

Cum se vede China, prin ochii unei femei antreprenoare la doar 23 de ani? Citeste in continuare articolul pe Wall-Street.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.