Setari Cookie-uri

Urmatoarea forta economica vine de pe Venus. Femeile, lideri mai buni decat barbatii?

Acum, cand economia bazata pe consum seamana tot mai mult unui colos cu picioare de lut, feminizarea managementului a fost, in cazul multor companii, o cale sigura catre gasirea echilibrului. Sa fie oare femeile mai buni carmaci in ape tulburi?

In definitiv, remarca Maria Grapini, presedintele consiliului de administratie al producatorului de confectii textile Pasmatex, este vorba despre un al saselea simt mai dezvoltat. „Femeia nu s-a nascut egala cu barbatul din punctul de vedere al trasaturilor antropologice, dar ea da dovada de mai multa ambitie, tenacitate si fler”, considera Grapini. Spre deosebire de mediul privat, in cel politic discriminarea inca este un subiect la zi, afirma Maria Grapini, care este si vicepresedinte al Partidului Conservator.

Sorana Georgia, director general al Billa Romania, nu este convinsa de modelul sufragetei, cea care lupta pentru drepturile sale cu sabia in mana. „Cred ca fiecare trebuie sa ocupe locul sau. Nu cred ca femeia trebuie impusa printr-un procent anume, fiecare dintre sexe are minusurile si plusurile sale”, spune sefa lantului de supermarketuri. Revenita in businessul cu produse de larg consum, dupa o „escapada” in domeniul parfumurilor, in calitate de manager de tara a firmei Marionnaud, Georgia mai spune ca retailul este o extensie a ceea ce a facut femeia dintotdeauna acasa, prin dramuirea resurselor financiare. „Ea este datoare sa tina vaporul in echilibru, pentru ca ea da doi lei pe paine si trei pe ceapa”, arata Georgia.

Iar lista cu calitatile feminine poate continua, dar enumerarea nu ajuta la nimic daca nu se vede si valorificarea acestui potential.

De ce sunt femeile inca subreprezentate atat in sectorul public, cat si cel privat, iar vocea lor este inca slaba? Citeste raspunsul pe Wall-Street.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.