Setari Cookie-uri

Interviu Andreea Berecleanu: Campanie 'Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete'

Mi-am obisnuit copiii de mici sa aleaga nu doar ce este gustos, ci si ce este sanatos. Stim foarte bine ca mancarea gatita este cea mai gustoasa, dar depinde si de cum este ea pregatita si ce alimente se folosesc.

andreea berecleanu

1. Care este motivul pentru care te-ai alaturat campaniei “Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete”?

Am aflat despre aceasta campanie anul trecut si m-am alaturat cu mare responsabilitate si bucurie. Scopul ei este acela de a spori gradul de constientizare cu privire la valorile nutritionale ale sucurilor si mousse-urilor deoarece media consumului de sucuri in Romania este sub cea a Uniunii Europene.

2. Exista reguli in ceea ce priveste alimentatia ta si a familiei tale? Care sunt acestea?

Mi-am obisnuit copiii de mici sa aleaga nu doar ce este gustos, ci si ce este sanatos. Stim foarte bine ca mancarea gatita este cea mai gustoasa, dar depinde si de cum este ea pregatita si ce alimente se folosesc. Asa incat, pe cat posibil, chiar daca este vorba despre alimentatia din timpul zilei, de la scoala sau de cea de acasa, ea trebuie sa respecte regula calitatii iar ingredientele folosite sa fie proaspete.

Citește și:

3. Ce informatii noi ai aflat despre sucuri si mousse-uri de cand te-ai alaturat campaniei?

Am aflat, spre exemplu, ca potrivit legislatiei UE, conservantii si colorantii, aromele artificiale, zaharul sau alti indulcitori nu pot fi adaugati in sucurile 100% naturale. Mai mult decat atat, am aflat ca una dintre portiile zilnice de fructe si legume, recomandate de specialisti, poate fi inlocuita cu un suc sau un mousse.

4. Ce rol crezi ca are miscarea fizica regulata in contexul unei vieti sanatoase?

Un rol esential il are miscarea, indiferent de numarul de kilograme, varsta, atunci cand nu avem alte probleme de sanatate. Copiilor mei le-am insuflat dragostea pentru sportul in aer liber. Fac schi si patinaj, echitatie, squash, inot, merg pe biciclete si trotinete. Iar noi ne alaturam, iar in weekend si in zilele insorite, parcurgem distante foarte lungi cu bicicletele. Am mai descoperit ca ne place caiacul si ca avem chiar unde sa-l practicam in conditii civilizate si in Romania.

Citește și:

5. Cum ti se pare ideea de a desfasura un program educational adresat elevilor din clasele pregatitoare si I – IV din scolile primare care are ca scop educatia in ceea ce priveste obiceiurile alimentare sanatoase?

Ma bucura foarte mult aceasta initiativa. Chiar am propus, la randul meu, cu ocazia unei emisiuni televizate, ca elevii claselor mici sa beneficieze la scoala de o masa calda, asa cum se intampla in sistemul educational privat. Atunci cand copiii nostri stau la scoala un numar mare de ore, sar peste masa de pranz de acasa. Si atunci, apeleaza la hrana uscata si lipsita de valori nutritionale. De aceea, este nevoie de un program educational in care sa existe reguli si apoi deprinderi bune pentru toti copiii.

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.