Cunoscut la varsta de 41 de ani drept unul dintre cei mai atragatori barbati in viata, si cu siguranta cel mai sexy chirurg, chiar daca numai pe micile ecrane, vi-l prezentam pe doctorul “McDreamy”: Patrick Dempsey.

S-a nascut la data de 13 ianuarie 1966 in statul Maine, SUA. Cand avea 12 ani, a fost diagnosticat cu dislexie, un tip de incapacitate de invatare care se refera la probleme legate de citire, neavand insa vreo legatura cu inteligenta. Copilul care sufera de aceasta boala poate sa vada literele invers, cu susul in jos, sau complet distorsionate. In 2006 Dempsey vorbea despre aceasta problema, spunand ca ii este foarte greu cand citeste scenariile, avand nevoie sa memoreze fiecare pagina pentru a reusi sa avanseze.

La varsta de 17 ani a fost descoperit de un agent care i-a propus sa sustina o auditie pentru un rol in piesa de teatru “Torch Song Trilogy”. A obtinut rolul si a hotarat sa renunte la scoala pentru a deveni actor. Urmatoarele patru luni le-a petrecut in turneu prin San Francisco.

Primul rol important intr-un film l-a primit in 1987: Beverly D'Angelo, in filmul “In the mood”; insa rolul care l-a facut cu adevarat cunoscut la Hollywood a fost cel din comedia adolescentina “Can't buy me love”, din acelasi an, datorita caruia a reusit sa castige foarte multi fani. Au urmat in 1989 roluri principale in filmul “Loverboy”, in care a interpretat rolul unui pizza-boy care le asigura femeilor trecute de prima varsta mai mult decat pizza la domiciliu, dar si in “Happy Together”. In primul film a avut-o ca partenera pe cunoscuta actrita Kirstie Alley, iar in cel de-al doilea a jucat alaturi de Helen Slater.

Anul 1987 a adus un eveniment important si in plan personal, intrucat Dempsey s-a casatorit cu Rocky Parker, care aparuse la randul ei in filmul “In the mood”. Aceasta era mama celui mai bun prieten al actorului si avea pe vremea aceea 48 de ani, ceea ce inseamna o diferenta de 27 de ani intre cei doi parteneri. In ciuda acestei diferente foarte mari, cei doi au rezistat impreuna vreme de sapte ani.

In 1991 joaca alaturi de Christian Slater in filmul “Mobsters”, insa criticile nu sunt tocmai favorabile. Acesta este anul in care incepe declinul carierei lui. Este distribuit in mai multe roluri, insa niciunul semnificativ. Aceasta perioada ii va afecta puternic increderea in sine.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: