Setari Cookie-uri

Alina Bratu: Profit la maxim de moment!

Alina Bratu este una dintre acele femei superbe, a caror sarm este eclipsat numai de realizarile profesionale. Nu, nu este fotomodel, ci PR manager URBB Tuborg si coordonatoarea campaniei "Umbrela Verde", probabil cel mai important proiect de responsabilizare fata de mediu din tara noastra. Va invitam in urmatoarele randuri sa faceti cunostinta cu Alina Bratu in cadrul primului interviu dintr-un nou proiect Kudika ce isi propune ca in urmatoarele luni sa va prezinte mai multe femei de succes de la care putem invata si pe care le putem admira.

Intentionati sa va educati fetita in acelasi spirit? Ce alte valori vreti sa ii insuflati?

Fetita mea a devenit cel mai mare ambasador al mesajului campaniei, desi nu mi-am propus sa o indoctrinez cu mesaje ecologice de la aceasta varsta. Pur si simplu, a vazut ceea ce facem noi, a urmarit, a intrebat, si a inteles. Se intampla de multe ori sa mergem pe strada si sa vada un ambalaj aruncat pe jos, sa se aplece sa il ia si sa il arunce la cos sau sa apostrofeze pe cineva care arunca pe jos gunoiul si nu la cos.

Pentru copii sunt foarte importante exemplele pe care le vad in jur. Nu intreaba ce e bine sau ce e rau, ci copiaza anumite gesturi sau obiceiuri.

Imi doresc sa fie o persoana hotarata si cu principii solide, o luptatoare, insa cea mai importanta valoare este respectul. Respect fata de ea, fata de oameni, fata de natura, fata de viata.

Inteleg ca sunteti o luptatoare si vreti sa responsabilizati romanii prin proiectele dv. – dar v-ati gandit vreodata sa plecati din tara, precum au facut-o si o fac in continuare atatia alti oameni de valoarea dv.?

Nu m-am gandit niciodata sa plec din tara, in sensul ca nu am avut niciodata un gand serios sa fac asta. Insa de multe ori m-am intrebat cum ar fi sa traiesc in alta tara. Nu cred ca voi putea vreodata sa plec, sunt genul de om care se ataseaza mult de locuri, de oameni, de anumite momente si experiente. Mi-ar fi extraordionar de greu sa plec de aici, locul care mi-a oferit atat de multe lucruri bune pana acum.

Daca ar fi sa incepeti (viata, cariera) din nou, care ar fi premisele – in ce tara ati vrea sa fiti, in ce domeniu ati incerca sa va construiti o cariera?

Acum ma simt o persoana implinita din punct de vedere personal si profesional. Nimic din ceea ce am realizat pana acum nu a fost planificat dinainte, au fost lucruri care s-au intamplat, poate doar am fost persoana potrivita la locul si momentul potrivit.

Nu imi place sa imi pun obiective pe termen lung, pe principiul ca daca nu ai asteptari prea mari, nu ai nici dezamagiri mari. Insa profit la maxim de moment, de ceea ce am si de ceea ce pot face.

Viata este o cursa in care este important sa intelegi motivul pentru care alergi, si la care trebuie sa alergi cu placere. Pentru ca daca ai entuziasm, putere, dorinta de a castiga, vei termina pe primul loc.

Care este idolul dv., persoana al carei succes va inspira si cu care ati vrea sa purtati o discutie pentru a-i afla secretele?

Nu am un idol, nu pot numi o persoana care ma inspira si este un model pentru mine. Insa admir acele persoane care au succes profesional si care sunt si implinite din punct de vedere personal.

Sunt multe persoane de succes pe care as dori sa le intalnesc si sa am o conversatie, nu pentru a afla secretele ci pentru a intelege cum gandeste un invingator.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.