Setari Cookie-uri

Andreea Raicu: 'A contat sa fiu independenta'

Ca personalitate TV, Andreea Raicu a captivat publicul romanesc moderand emisiuni si promovand produse in fel si fel de reclame care i-au pus in valoare frumusetea. Acum, Andreea schimba macazul, luandu-si inima in dinti pentru a face una dintre dintre cele mai dificile tranzitii din cariera unei vedete: ea isi va incerca mana la actorie. Cu ocazia lansarii serialului Efect 30, unde o vom descoperi intr-unul din rolurile principale, i-am adresat intrebari legate de noile provocari de pe platou, dar si din viata ei personala, rugand-o sa va dezvaluie si cateva detalii despre povestea eroinei interpretate de ea. Pe ultima suta de metri inainte de mult-asteptata premiera, iata ce a avut Andreea de zis:

Iti place stilul vestimentar pe care l-a imaginat Ciprian Sipos pentru personajul tau? Ai avut vreun cuvant de spus in alegerea garderobei, ai putut sa iti lasi in vreun fel amprenta asupra tinutelor Andreei Zabava?

Personajul meu lucreaza ca beauty editor la o revista glossy, este interesata de moda, indrazneata, ceea ce mi-a dat o mare libertate de alegere a tinutelor si confortul de a-i contura Andreei din serial un stil care sa nu fie in divergenta cu propria mea optiune vestimentara. Am lucrat impreuna cu Ciprian la conturarea imaginii personajului, iar pentru costume am ales sa lucrez si la acest proiect impreuna cu buna mea prietena, Irina Schrotter, ale carei creatii s-au integrat perfect in atmosfera fashion a serialului.

Tu esti o femeie implinita din punct de vedere profesional si un adevarat prilej de inspiratie pentru multe dintre romance. Dupa parerea ta avizata, cat de conectat cu realitatea bucurestencelor, carieriste sau familiste, este serialul si povestile depanate de scriitorii din spatele lui?

Iti spuneam mai devreme ca problemele cu care se confrunta protagonistele din Efect 30 sint general-valabile. O jurnalista, un hair stylist, un copywriter si o mama devotata – suna familiar, nu-i asa? Cred ca multe femei se vor recunoaste in tipologiile acestea pentru ca experientele prin care trec protagonistele au fost alese pe principii obiective, de reflectare a realitatii. Nu sint situatii atipice, exagerate sau importate din alte culturi. Ceea ce da o puternica nota de autenticitate acestui serial: nimic nu e fortat, de la faptul in sine, la felul in care evolueaza situatia si pina la solutia gasita.

De vreme ce toata presa compra “Efect 30” cu “Sex and the City”, impartaseste-ne si parerea ta cu privire la paralela asta si, daca ai urmarit serialul american, spune-ne in rolul careia dintre cele 4 prietene te-ai vedea jucand.

E o comparatie improprie: “Efect 30” nu este “Sex and The City” si sper ca telespectatorul roman sa remarce diferenta si sa o bifeze ca pe un cistig in favoarea sa. Nu este o copie, nici o adaptare. Elementul comun care a creat confuzia sunt cele patru personaje principale care creeaza nucleul serialului. Dar, ceea ce traiesc ele este total diferit, iar asta schimba cu totul perspectiva asupra serialului, de la realizare la vestimentatie si detalii tehnice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.