Setari Cookie-uri

Viviane de Beaufort: Atunci cand avem o criza economica, femeile sunt primele care isi pierd locul de munca

Viviane de Beaufort este, printre altele, co-director al Centrului European de Drept si Economie si preda in cadrul Scolii Superioare de Stiinte Economice si Comerciale (ESSEC), una dintre cele mai prestigioase scoli de business din lume. De asemenea, este implicata in Womens Forum si ajutarea cauzei femeilor este una dintre preocuparile sale principale.

Viviane de Beaufort este, printre altele, co-director al Centrului European de Drept si Economie si preda in cadrul Scolii Superioare de Stiinte Economice si Comerciale (ESSEC), una dintre cele mai prestigioase scoli de business din lume. De asemenea, este implicata in Women’s Forum si ajutarea cauzei femeilor este una dintre preocuparile sale principale. Ne-am gandit ca perspectiva unei femei de cariera, constienta de situatia membrelor sexului ei, de starea de fapt a discriminarii sexuale si alte asemenea probleme de gen ne-ar ajuta pe noi toate sa intelegem mai bine cum putem munci impreuna pentru a ajunge la egalitatea sexelor de facto, nu doar pe hartie. Iar, dupa cum subliniaza doamna de Beuafort in raspunsurile sale, una dintre modalitatile care merita promovate este antreprenoriatul feminin.

Ati sustinut de curand o conferinta despre “Antreprenoriatul feminin in Europa” – avand in vedere interesul dv. pentru aceasta problema si Global Entrepreneurship Week care va avea loc in noiembrie, cum credeti ca s-ar putea promova “intreprinderea la feminin” in randul tinerilor din tarile est-europene?

Cel mai bun mod prin care putem promova antreprenoriatul este sa le dam femeilor IDEEA, adica sa le vorbim despre antreprenoriat, sa tinem conferinte pe acest subiect. Marturiile femeilor care si-au creat deja afaceri ar putea fi, de asemenea, utile.

Credeti ca miscarea feminista a pierdut din avant in momentul in care egalitatea sexelor a inceput sa fie perceputa ca o realitate? Mai este nevoie de feminism in zilele noastre?

Nu stiu la ce va referiti atunci cand vorbiti despre miscarea feminista. Pentru a promova antreprenoriatul in randul femeilor nu e nevoie sa fii feminist. Trebuie doar sa ai simt practic si sa anticipezi un fapt simplu: avem nevoie de initiative antreprenoriale si, cum populatia imbatraneste din ce in ce mai mult, vom avea nevoie de femei. Aceste femei ar putea fi un model pentru a crea un alt mod de gandire in ceea ce priveste economia si problemele sociale, determinandu-ne pe fiecare dintre noi sa devenim responsabili pentru propria viata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.