Setari Cookie-uri

Viviane de Beaufort: Atunci cand avem o criza economica, femeile sunt primele care isi pierd locul de munca

Viviane de Beaufort este, printre altele, co-director al Centrului European de Drept si Economie si preda in cadrul Scolii Superioare de Stiinte Economice si Comerciale (ESSEC), una dintre cele mai prestigioase scoli de business din lume. De asemenea, este implicata in Womens Forum si ajutarea cauzei femeilor este una dintre preocuparile sale principale.

Cum vedeti evolutia crizei economice si impactul ei asupra femeii, care poate nu isi mai permite concediul de maternitate de frica pierderii locului de munca? In speta, credeti ca starea economiei loveste femeia intr-o mai mare masura decat barbatul?

Nu vad aceasta frica in Franta. Concediul de maternitate este un drept si multe femei au 2-3 copii. Concediul de maternitate poate fi vazut si ca o oportunitate, pentru ca multe femei pot sa-si construiasca o afacere in aceasta perioada sau sa gaseasca o alta posibilitate de a lucra printr-o intelegere cu institutia in care sunt angajate.

Este clar ca, atunci cand avem o criza economica, femeile sunt primele care isi pierd locul de munca. Asadar, sa-si creeze propriul loc de munca ar putea fi o solutie. Si nu glumesc, unele femei din Franta fac deja asta acum.

Interviu realizat de Ioanina




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.