Setari Cookie-uri

De ce sa nu ne facem injectii cu Botox?

Botoxul nu este bun.

Femeile care apeleaza la injectiile cu botox pentru a elimina ridurile de expresie sunt mai predispuse la depresie, intrucat nu pot sa mai zambeasca asa cum trebuie, afirma un psiholog de la Universitatea Cardiff, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Tratamentul, care functioneaza prin "inghetarea" temporara a muschilor fetei, intrerupe acele semnale trimise la creier atunci cand oamenii zambesc si care ii fac sa se simta fericiti.

Cu alte cuvinte, tratamentul cu botox ar putea cauza, indirect, depresie, afirma autorul acestui studiu, psihologul Michael Lewis, de la Universitatea Cardiff.

Botoxul este una dintre cele mai populare substante utilizate in tratamentele medicale si cosmetice, pentru reducerea sau eliminarea ridurilor de expresie, prin injectii realizate cu regularitate.

Citește și:

Studiile anterioare coordonate de Michael Lewis au aratat ca tratamentul la nivelul ridurilor de pe frunte i-a facut pe pacienti sa se simta mai putin deprimati. Intrucat ei nu mai puteau sa se incrunte la fel de usor, starea lor psihica s-a ameliorat.

Cel mai recent studiu al sau a fost realizat insa pe un esantion de 25 de femei care au apelat la injectii cu botox contra ridurilor de pe frunte si a ridurilor din coltul ochiului.

Pacientele au fost rugate sa completeze chestionare si sa acorde note la capitolul "intensitatea starii de depresie", in urmatoarele patru saptamani dupa incheierea tratamentului.

Femeile care si-au tratat ridurile de la coltul ochilor au obtinut scorul 12, in comparatie cu scorul mediu - 7 - al femeilor care si-au tratat ridurile de pe frunte -, un scor cu 50% mai mare.

"Expresiile pe care le avem pe fetele noastre influenteaza emotiile pe care le simtim. Zambim pentru ca suntem fericiti, dar zambetul in sine ne face totodata sa ne simtim fericiti", a declarat Michael Lewis.

Citește și:

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.