Setari Cookie-uri

Cele mai mari probleme ale Bucurestiului

Bucurestiul, mic paris ponosit...

Uneori comparat cu Parisul (noroc cu Arcul de Triumf, ca de altfel...), alteori numit "o jungla de asfalt", Bucurestiul nu este altceva decat un alt oras de pe harta lumii. Un oras adevarat, cu oameni adevarati, cu suflu adevarat, cu poluare adevarata, cu sunete adevarate si... cu probleme adevarate.

Suntem tentati sa trecem pe langa ele fara sa le observam sau incapatanandu-ne sa nu le observam. De altfel, am fi in stare sa criticam orice ne iese in cale, chiar si cel mai frumos curcubeu sau zambetul frumos si contrastant al unui copil de tigan. Da, de tigan - renunta la etichete si rautati!

Care sunt adevaratele probleme ale Bucurestiului prezent?

Se fura mult, pe strada, in magazine, peste tot. Din cauza ca se fura atat de mult, nu mai avem incredere unii in altii. Ne mintim, ne inselam si ne furam de tot ce se poate... nu se mai fura doar zambete.
De ce? Pentru ca astazi si zambetele sunt amare.

Citește și:

Indiferenta

Foto: Aurel Rapa, via Bucuresti Realist

Aceasta este cea mai mare problema a oamenilor de pretutindeni.

Simplul fapt ca traim intr-un oras mare nu este o scuza destul de buna pentru a ne face ca ploua. Semenii nostri au nevoie de spijinul nostru, iar noi, la randul nostru, avem nevoie de sprijin. Nu este vorba despre vreo doctrina, despre politica sau despre vreo urma de religie. Se numeste omenie si este pe cale de disparitie.

Indiferenta este cea care doare cel mai tare. Doare si dauneaza mai mult decat ocara. Distruge minti, suflete si camine. Face oamenii sa ajunga in strada. Face oamenii care trec pe aceeasi strada sa fie orbi.

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.