Setari Cookie-uri

Interviu Mihai Manescu - Ultimul Zburator: Cea mai frumoasa poveste este chiar viata ta

Mihai Manescu este scenaristul filmului Ultimul Zburator care sa va lansa in cinematografe pe data de 14 februarie 2014 odata cu sarbatoarea indragostitilor, Valentine's Day.

In principal, el este acel dualism existent in logo-ul filmului, in aripa de inger si cea de demon. Zburatorul nostru are o replica: "Suntem si sus, suntem si jos…depinde doar de tine ce alegi". Este un corespondent pe care il mai intalnim si intr-un film, care mie mi-a placut extrem de mult. Se numeste "Black Swan" - "Lebada Neagra" si are la baza conceptul dualismului femeii, conflictul dintre lebada alba si lebada neagra. Exact lucrul asta il provoaca zburatorul.

3. Chiar crezi ca mai exista zburatori in zilele noastre? De ce?


E dificil de spus, pentru ca vedem, din pacate, o masculinizare a femeii. Si nu ma refer sensul fizic, ci in sensul responsabilitatilor, al mentalitatii si al rolului in societate. Se poate observa si o asa zisa feminizare a barbatului in sensul ca, din ce in ce mai multi barbati, nu mai vor sa adopte rolul de stalp al familiei si acest lucru conduce la inversarea statutelor celor doua entitati.

Citește și:

Si totusi, sunt sigur ca exista. Dar sunt ca protagonistul filmului nostru: ascunsi in lumile lor si cumva dezinteresati de lumea asta dezechilibrata. Asa incepe filmul, printr-o replica pe care batranul zburator Manole, cel prins intre doua lumi, i-o spune personajului principal: "Auzi pustiule, nu crezi ca ar fi cazul sa zbori si tu mai des?" iar raspunsul este: "Pentru cine Manolica? Mai crede vreuna dintre ele in noi?"

Cred ca prin acest film putem sa ii provocam pe barbati sa isi redescopere aceasta latura, sa devina zburatori. Zburatorul nu este decat acel baiat, aparent rau, care inauntrul lui ascunde magie, o intreaga experienta de viata pe care o transmite, sub forma unei invitatii la autocunoastere si nu prin cele mai ortodoxe cai: prin erotism, prin senzualitate, prin "hai sa simtim mai mult decat sa gandim" .

Citește și:

Folosind ratiunea, nu vom putea niciodata sa ajungem in adancul sufletului. Intalnirea cu zburatorul este exclusiv o experienta senzoriala, magica.

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.