Setari Cookie-uri

Interviu exclusiv cu Anca Surdu, campioana monidala la gimnastica aerobica

Am stat de vorba cu Anca Surdu si am aflat cum a devenit Campionana Mondiala, care este serialul ei favorit si ce planuri de viitor are.

Anca Surdu are 24 de ani, este antrenoare de fitness si Campioana Monidala la Gimnastica Aerobica. Alaturi de cunoscuta artista Ellie White si femeia de afaceri Cristina Batlan (Musette) este una dintre personalitatile din Romania care fac parte din campania de toamna a televiziunii DIVA, intitulata Mergi pe ritmul tau.

Toamna aceasta, televiziunea DIVA a ales trei reprezentante inspirationale, trei femei de succes domenii diferite: muzica, sport si afaceri, care merg pe ritmul lor si care pot fi o sursa de inspiratie pentru fiecare dintre noi. Ellie White, Anca Surdu si Cristina Batlan ne spun povestile lor de viata in videoclipuri difuzate la DIVA.

Am stat de vorba cu Anca Surdu si am aflat cum a devenit Campionana Mondiala, care este serialul ei favorit si ce planuri de viitor are.

Esti Campioana Mondiala la gimnastica aerobica si antrenoare de fitness. Care a fost parcursul de la sportul de performanta la ceea ce faci in prezent?

Citește și:

"Am inceput sa practic sport de foarte mica, de la patru ani. Pentru ca eram un copil foarte activ, parintii mei m-au dat la gimnastica sportiva. Faceam antrenamente de trei ori pe saptamana, dar nu s-a pus problema sa ma indrept catre sportul de performanta pana la 14 ani, cand am intrat in lotul national de juniori de gimnastica aerobica. Am inceput sa imi canalizez toata energia si atentia asupra gimnasticii. Am avut foarte multe rezultate bune si la juniorat, insa, cand am trecut la categoria seniori, la 18 ani, a fost punctul culmnant: au aparut medalii importante la campionate mondiale, europene si alte competitii.

Am practicat acest sport pana in vara lui 2014. Ultima competitie a fost Campionatul Mondial, unde am obtinut doua medalii de aur si una de argint. M-am declarat multumita si mi-am incheiat cariera de sportiv de performanta. Am ramas in domeniul sportului, in fitness, si acum incerc sa impartasesc si celorlati pasiunea pentru sport, pentru miscare, in general. Care nu trebuie sa fie o pvoara sau un obiectiv care sa ne dea batai de cap, cred ca fiecare trebuie sa aiba grija de corpul sau. Asta incerc sa fac, sa ajut prin exemplul meu si, atat cat ma pricep, prin experienta personala si sfaturi."

Citește și:

Daca imi permiti, esti foarte frumoasa, cred ca ti s-a mai spus! La clasele tale vin si fete si baieti? Sau mai mult baieti?

"Da, si fete si baieti (zambeste). La Pilates inca nu am reusit sa conving barbatii ca nu este doar o clasa destinata femeilor. Este dedicata oricui doreste sa isi intareasca zona abdominala, sa isi controleze mult mai mult corpul si sa aiba o postura generala mai corecta si mai sanatoasa. Dar, revenind la intrebarea ta, recunosc ca am primit si bomboane, si flori de la barbati, dupa clase. Inainte sa predau doar clase de grup am fost si personal trainer, in cadrul aceluiasi club, adica faceam antrenamente unu la unu. Atunci pot sa zic ca da, barbatii erau mai multi. Este evident cand cineva te place... Dar am o bariera foarte clara, nu ii incurajez!"

Te-ai gandit vreodata la o cariera de fotomodel sau actrita?

Citește și:

Prietenul meu spune ca sunt o actrita foarte buna! (rade)

Sunt sigura ca ai avea o cariera stralucita, mai ales ca esti si foarte tanara!

"Nu m-am gandit la o cariera - m-am jucat cu partea de modeling, cat am putut, prietenul meu fiind fotograf, pozele sau ocaziile in care sa mi se faca fotografii profesionale sunt destul de dese. Imi face placere, mai ales daca ma simt confortabil fac asta cu drag."

Daca ti s-ar propune acum un rol intr-un film sau un serial ai accepta?

"Nu cred ca as accepta, parerea mea este ca in viata trebuie sa stii foarte bine ce iti doresti. Cand vrei sa faci un lucru, vrei sa iti iasa cat mai bine. Iar eu nu vreau sa imi canalizez energia spre altceva. Sunt destul de realista si nu stiu daca un chip dragut este tot ce iti trebuie. Cred ca trebuie sa ai si mult talent, iar talentul meu este in alta parte."

Citește și:

Deci vrei sa ramai in zona sportului.

"Da, imi place ceea ce fac si vreau sa cresc in domeniul acesta."

Mai ai timp sa te uiti la televizor?

"Da, ma mai uit, dar destul de rar. Nu urmaresc stirile, ma mai uit la seriale, imi plac comediile si serialele care au o morala, de la care ai ceva bun de invatat, cum este, de exemplu, Sotia perfecta, de la televiziunea DIVA. Imi plac si filmele si serialele de actiune."

Care sunt sportivii care te-au inspirat la inceputul carierei? Ai avut vreun idol?

"Nu pot spune ca am avut un idol sau ca am fost inspirata de un singur sportiv. Mi-au placut sportul si competitia de mica. Tin minte ca urmaream si meciuri de fotbal cand juca Romania si traiam fiecare moment! (zambeste) Imi aduc aminte cu drag cum ma treceau fiorii cand urmaream campionatele de gimnastica la televizor si cand fetele noastre castigau cate o medalie. In gimnastica aerobica, am admirat si admir in continuare nume ca Izabela Lacatus, Raluca Babaligea - de asemenea campioane ale Romaniei in aceasta ramura a gimnasticii."

Citește și:

Toamna asta, DIVA ne indeamna sa mergem pe ritmul nostru. Ce inseamna pentru tine sa mergi pe ritmul tau? Care este ritmul tau?

Sa merg pe ritmul meu inseamna sa nu ma abat de la drum! Da, sunt o gramada de obstacole pe acest drum, sunt persoane care te imping in prapastie.. dar singurul sens este inainte si cred ca acest lucru il cunoaste orice femeie puternica. Ritmul meu este simplu. Este unul activ, as spune ca este destul de greu pentru cineva sa tina pasul cu mine! (zambeste)"

Ce sfat ai avea pentru un tanar aflat la inceputul unei cariere sportive?

"Sa isi urmeze visul! I-as spune, din experienta, ca nimic nu este imposibil. Sportul de performanta m-a invatat ca nu exista "Nu pot", exista “Acesta este visul meu. Pentru asta muncesc pana devine realitate”. L-as lasa sa stie ca un sportiv de performanta trebuie sa invete sa si piarda, pentru a castiga. Nu in ultimul rand, sa faca lucrurile in ritmul sau. Si cred ca ritmul este dat pana la urma de bataile inimii, atunci cand pui pasiune in ceea ce faci."

Citește și:

Daca ar fi sa o iei de la inceput, ai alege acelasi drum?

"Categoric!"

Ce planuri de viitor ai?

"Sa transmit in continuare si celorlalti din pasiunea mea pentru miscare si sa ajut oamenii sa inteleaga ca este esential sa isi iubeasca si sa isi respecte corpul. Imi doresc ca fiecare persoana cu care intru in contact sa invete cate ceva din experienta mea, nu pentru ca as fi mai buna, ci pentru ca stiu ce inseamna puterea exemplului si stiu cat este de important sa ai un antrenor, o persoana care sa te motiveze si sa te inspire pentru a putea atinge mai usor obiectivele propuse."

Cum te vezi peste 10 ani?

"Cu toate ca am stiut mai mereu incotro vreau sa ma indrept si am muncit in acea directie, am realizat ca nu totul sta in mainile noastre. Peste 10 ani... ma vad o femeie puternica si fit, cu zambetul pe buze, privind cu recunostinta inapoi si cu ambitie inainte, mergand in continuare pe ritmul ei."

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.