Setari Cookie-uri

Barfe si castigatori de la Eurovision 2010

Muzica live, interpreti din toata Europa, un adevarat spectacol de televiziune intr-un cuvant, Eurovision. Transmis inca din anul 1956, Eurovision este si acum unul dintre cele mai vizionate concursuri de pe continentul european.

Muzica live, interpreti din toata Europa, un adevarat spectacol de televiziune… intr-un cuvant, Eurovision. Transmis inca din anul 1956, Eurovision este si acum unul dintre cele mai vizionate concursuri de pe continentul european.

Anul acesta concursul s-a desfasurat la Oslo, capitala Norvegiei si, dupa doua semifinale (marti si joi) in care interpretii au facut tot posibilul sa impresioneze juriul si telespectatorii, din 39 de tari doar 19 au reusit performanta de a ajunge in finala (Azerbaijan, Moldova, Cipru, Bosnia si Hertegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Romania, Rusia, Armenia, Portugalia, Israel si Danemarca). Spania, Marea Britanie, Franta, Germania si Norvegia au intrat direct in finala.

Locul 1 – Germania

Dupa victoria din anul 1982, Germania a castigat pentru a doua oara Eurovisionul. Lena a urcat pe scena cu o piesa ritmata, “Satellite”, compusa de Julie Grost si Josh Gordon. Piesa a reusit sa primeasca 246 de puncte, primind maximul 12 de la 9 tari: Finlanda, Estonia, Danemarca, Spania, Slovacia, Letonia, Norvegia, Elvetia si Suedia.

Tanara, care a implinit 19 ani pe 23 mai, se pregatea pentru sustinerea examenului de bacalaureat in momentul in care a fost aleasa ca reprezentanta pentru Eurovision 2010.

Aceasta a reusit performanta de a avea cel mai vizualizat filmulet de pe Youtube, cu un numar de aproximativ 11 milioane de vizualizari.






Cel care a inmanat trofeul Eurovision din acest an a fost Alexander Rybak, castigatorul de anul trecut (ii puteti urmari prestatia in clipul de mai jos).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.