Setari Cookie-uri

Barfe si castigatori de la Eurovision 2010

Muzica live, interpreti din toata Europa, un adevarat spectacol de televiziune intr-un cuvant, Eurovision. Transmis inca din anul 1956, Eurovision este si acum unul dintre cele mai vizionate concursuri de pe continentul european.

Singurii care au mai reusit sa castige locul 3 la Eurovision au fost Luminita Anghel si Sistem in 2005 cu un total de 163 de puncte. Mihai Traistariu, desi s-a clasat pe locul 4 in 2006 ramane romanul cu cel mai bun punctaj de la Eurovision (172 de puncte).

De asemenea, Paula s-a clasat pe locul 2 in topul celor mai frumoase soliste de la Eurovision, acumuland 584 de voturi. Cea care a castigat acest top a fost reprezentanta Azerbaijanului, Safura. Tanara in varsta de doar 17 ani a reusit sa stranga 886 de voturi. Topul a fost incheiat de Eva Rivas, reprezentanta Armeniei, primind 480 de voturi.

Inainte de semifinale, jurnalistul Jonathan Miles de la publicatia engleza “The Guardian” critica melodia “Playing with fire”, spunand ca ar trebui sa ne fie rusine cu o astfel de piesa. Pe langa Romania, jurnalistul a comentat si la adresa Rusiei si a Finlandei: “Russia, Romania and Finland should all hang their heads in shame for the songs they sent to Eurovision”.

Miles era enervat de faptul ca Romania trimite participanti nepregatiti la Eurovision deoarece nu au posibilitatea sa organizeze urmatoarea editie a concursului, fiind nevoie de foarte multi bani. Acesta da vina pe Danemarca deoarece in anul 2000 tara gazda a organizat spectacolul intr-un stadion cu 39.000 de telespectatori, iar de atunci toate tarile care se ocupa de organizarea competitiei au incercat sa intreaca performanta Danemarcei.

Locurile 4 si 5

Pe locul 4 s-a clasat Danemarca cu melodia “In a moment like this”, interpretata de Chanee si N’Evergreen. Chanee a avut cateva dificultati, abtinandu-se sa nu falseze deoarece trebuia sa cante foarte jos. In timpul refrenului, cei doi s-au descurcau extrem de bine, melodia avand un ritm mai alert si energic.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.