Setari Cookie-uri

10 alimente esentiale pentru o piele fara riduri

O echipa de cercetatorii ai Universitatii La Monash din Melbourne a efectuat un studiu despre legatura dintre alimentatie si imbatranirea pielii. Rezultatele studiului arata ca exista alimente care ne pot ajuta in lupta cu ridurile. Studiul a fost efectuat pe 400 de adulti din Grecia, Australia si Suedia.

3. Dovlecii, la fel ca brocoli, varza, varza de Bruxelles, vinetele, sau ridichiile, contine fitonutrientii care contribuie la prevenirea ridurilor.

4. Pepenele rosu. Nu doar pulpa este buna, ci si samburii. Pulpa este bogata in vitaminele A si C, iar samburii in seleniu, zinc si vitamina E.

5. Macroul (sau somonul, tonul), sursa importanta de proteine si acizi grasi esentiali, favorizeaza reinnoirea celulara.

6. Ficatul, excelenta sursa de fier si de vitamina A, care permit corpului sa produca mai multa keratina indispensabila pentru protectia pielii.

7. Laptele de soia previne apartia ridurilor prin continutul sau ridicat de lecitina (sursa importanta de vitamina E), colina si inozitol (ambele fac parte din grupul vitaminelor B) si incetineste imbatranirea pielii.

8. Orezul brun contribuie la o digestie buna prin continutul ridicat de fibre. Iar o digestie buna inseamna o piele mai frumoasa.

9. Nucile si cerealele integrale. Sursa importanta de seleniu, zinc si vitamina E, aliati decisivi in lupta contra imbatranirii.

10. Portocalele pline de vitamina C (nutrient esential implicat in productia colagenului si a acidului folic, in neutralizarea radicalilor liberi) ajuta la refacerea tesuturilor. Alte fructe cu continut mai mare de vitamina C: acerola, maces, catina, camu camu, coacazele.

As adauga pe aceasta lista goji, superfructul descoperit recent de catre medicina naturista. Este al doilea fruct in lume ca si continut de vitamina C, este mai bogat in beta-caroten decat morcovii si lista continua cu antioxidanti, minerale, fitonutrienti, vitaminele E, B3, B5, B1, A. Consumul a 20 gr de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti. Efectele fructelor de Goji: stimularea longevitatii, fortificarea sistemului imunitar, imbunatatirea acuitatii vizuale, stimularea activitatii sexuale, protejarea ficatului, îmbunatatirea circulatiei sangelui.

In concluzie nu ai cum sa separi frumusetea tenului de starea generala a corpului tau.

Un articol de Roxana Mucenic

Poti citi mai multe articole scrise de Roxana pe Blogul Biobeauty

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.