Setari Cookie-uri

7+1 tratamente home made pentru sanatatea ta

Cu ajutorul tratamentelor home made ai farmacia la tine in bucatarie. Descopera secretele care stau in spatele alimentelor pe care le folosesti zi de zi:

Cu ajutorul tratamentelor home made ai farmacia la tine in bucatarie. Descopera secretele care stau in spatele alimentelor pe care le folosesti zi de zi:



1. Musetelul, bun pentru ochi



Cu ajutorul ceaiului de musetel poti scapa de inflamatia ochilor. Dupa fierbere, asteapta cateva minute pentru ca ceaiul sa se raceasca, apoi aplica mici comprese, folosind discuri demachiante, pe zona ochilor. Inmoaie discurile in ceai la fiecare 2-3 minute.

2. Iaurtul calmeaza mancarimile



Iaurtul simplu (fara fructe) poate fi folosit pentru ca tratament home made pentru a calma mancarimile. Aplica-l cu ajutorul unui disc demachiant pe zonele cu probleme si maseaza usor timp de cateva secunde.

3. Cuburile de gheata, perfecte pentru a amorti simturile



Daca trebuie sa iei siropuri sau pastile care au un gust nu prea placut, iti poti minti simtul gustului. Maseaza limba cu un cub de gheata cu cateva secunde inainte de a lua medicamentele. Gheata va amorti senzorii gustului, iar tu nu vei simti prea mult gustul neplacut al medicamentelor.

4. Ceapa, buna pentru ameteala





Daca te simti ametita, taie o ceapa in doua si inhaleaza mirosul puternic. Chiar daca este posibil ca apoi sa iti lacrimeze ochii putin, iar mirosul lasa de dorit, aceasta te va ajuta sa iti revii.

Sfat
: aceasta este buna si pentru starile de lesin, greata si varsaturi.

5. Patrunjel si menta pentru o respiratie placuta



Cel mai bun tratament home made impotriva respiratiei urat mirositoare este reprezentata de ierburile pe care le gasesti in bucataria oricarei gospodine: patrunjelul si menta. In ceea ce priveste patrunjelul, mesteca 2-3 fire spalate si crude (adauga putina sare pentru mai multa savoare). Menta o poti folosi fie cruda fie in ceai.

6. Ghimbirul, bun pentru raceala



Ghimbirul, un condiment aromat folosit in special in bucataria oriental poate reprezenta un tratament home made perfect pentru persoanele racite. Ceaiul de ghimbir te ajuta atunci cand gripa te pune la pat. Acesta calmeaza tusea, inflamatia gatului si reduce febra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.